Declarații

Adidașii lui Michael Jordan din finala NBA din 1998 sunt cei mai scumpi din lume

Adidașii negri cu roșu, care au fost purtați de Michael Jordan când a marcat 37 de puncte pentru Chicago Bulls împotriva lui Utah Jazz în al doilea meci al finalei. au devenit cei mai scumpi adidași vânduți în istorie, pentru ei plătindu-se peste 2,2 milioane de dolari, potrivit Sky News.

Adidașii lui Michael Jordan din finala NBA din 1998 au fost adjudecați la licitație cu peste 2,2 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpă pereche de adidași vândută vreodată.

Air Jordan 13s au fost purtați de Jordan în al doilea meci al finalei din ultimul său an la Chicago Bulls – adesea denumit „The Last Dance” și care a inspirat serialul de succes Netflix cu același nume.

Încălțămintea neagră cu roșu, sau Bred, așa cum este cunoscută în gama Air Jordans, a fost purtată atunci când Jordan a marcat 37 de puncte în victoria lui Bulls cu 93-88 împotriva lui Utah Jazz.

Pantofii de sport au fost printre ultimele lansări publice ale unui adidas Air Jordan în timpul carierei baschetbalistului la Bulls.

Încălțămintea de lux a depășit recordurile de licitație după vânzarea de marți de la Sotheby’s.

„Rezultatul record de astăzi dovedește încă o dată că cererea pentru suvenirurile sportive care au aparținut lui Michael Jordan continuă să depășească și să transceadă toate așteptările”, a declarat Brahm Wachter, șeful departamentului de îmbrăcăminte de stradă și colecții moderne de la Sotheby’s.

Adidașii au făcut parte din colecția Victoriam a casei Sotheby’s, care este o colecție de sport curatoriată în două părți, prezentând amintiri de la atleți din trecut și din prezent.

Air Jordan au depășit recordul anterior de 1,8 milioane de dolari, deținut de o pereche de Nike Air Yeezy 1 ale lui Kanye West.

Obiectele lui Jordan sunt foarte apreciate și căutate la licitații, deoarece Sotheby’s a vândut, de asemenea, tricoul său, pe care l-a purtat la primul meci al finalei NBA din 1998, pentru 10,1 milioane de dolari în septembrie 2022 – ceea ce îl face cel mai scump obiect de sport purtat la meci vândut vreodată la licitație.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button