BASCHET

A început play-off-ul: CSU Sibiu pe terenul lui CSO Voluntari

Meciurile de la Voluntari deschid seria de playoff din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre CSO și BC CSU Sibiu. Prima încleștare are loc miercuri, 12 aprilie, cu începere de la ora 18:30 în  Sala Gabriela Szabo. La fix 48 de ore distanță va avea loc și cea de a doua confruntare, înainte ca seria să se mute la Sibiu.

Această împerechere a venit după o ultimă etapă nebună din sezonul regulat. BC CSU Sibiu a câștigat la Constanța, după un meci controlat începând cu sfertul secund, pentru a se impune la final cu scorul de 91-85. CSO Voluntari, sigură deja de poziția a 4-a, a câștigat duelul cu SCM U Craiova, 87-77. Acest rezultat, plus victoria Timișoarei asupra Piteștiului, au făcut ca în final, BC CSU Sibiu să ocupe poziția a 5-a la finalul sezonului regulat și astfel să o întâlnească pentru prima dată într-o serie de playoff pe formația ilfoveană.

Cele două formații și-au împărțit victoriile în sezonul regulat. La Sibiu, băieții lui Tomas Rinkevicius s-au impus la limită, după un final care nu are nevoie de descrieri suplimentare, coșul victoriei reușit de Roberts Blumbergs fiind unul iconic pentru acest sezon. La Voluntari, lucrurile au stat complet diferit. După o primă repriză care promitea un noul duel pe muchie de cuțit, secvența secundă a arătat cu totul și cu totul altceva. Gazdele acelui joc au reușit să se desprindă rapid, iar cu o precizie ridicată, în special de la distanță, au făcut ca scorul final să fie de 104-80.

Echipa din Voluntari beneficează de un lot foarte talentat la nivel individual. Rând pe rând, Wright Jr., Cotton, Gotcher sau Moore au demonstrat că pot decide singuri meciuri.

O comparație statistică ne arată că cele două echipe s-au aflat aproximativ la aceleași cote în acest sezon regulat. Echipa noastră are un ușor avantaj la media de puncte marcate pe meci, în timp ce ilfovenii stau mai bine la procentajele de la linia de pedeapsă.

Prima partidă dintre CSO Voluntari și BC CSU Sibiu va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Alin Faur și Matei Bănică. Comisar din partea FRB va fi Tiberiu Rist.

 

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button