BASCHET

Final de sezon pentru BC CSU Sibiu U15 – Au bătut-o pe U-BT Cluj Napoca în finala mică

Vineri în Sala Transilvania s-a tras cortina și peste sezonul competițional 2022-2023 al generației 2008. A fost unul lung, cu multe provocări, deplasări, accidentări, dar și bucurii și reușite. Echipa noastră face astfel un pas înainte, ocupând astfel anul acesta a treia treaptă a podiumului național, după CSŞ CSM Ploiești și Leii București.

Băieții pregătiți de Nikola Pavlovic au făcut un turneu final solid, fiind învinși doar de cele două finaliste. Am reușit să prestăm un baschet frumos, bazat pe multă mișcare și o bună circulație a mingii, mereu în căutarea omului aflat în cea mai bună poziție de a marca. În defensivă, băieții au încercat să stea cât mai bine în fața adversarului direct, jucând în permanență apărare om la om (rara avis la U15).

Sibiul a început turneul cu 2 victorii solide, fără emoții, 76-57 vs Dinamo CSŞ 6 București (Sledinschi 18p, Otgon 12p 8r, Bilous 8p 11r, Achirei 5p 4r 4a, Toader 7p 28+/-) și 62-54 vs LPS Târgu Mureș (Sledinschi 21p 8r, Otgon 17p 16r, Popa 6p 6r 4a 2s).

A urmat meciul pentru locul 1 al grupei contra celor de la CSŞ CSM Ploiești, conduse de un Rașoga greu de oprit. Băieții au stat aproape 3 sferturi, dar nu au putut găsi armele potrivite pentru a desface zona adversarilor, ploieștenii impunându-se pe final, 65-45 (Otgon 11p 9r, Popa 10p, Sledinschi 5p 10r, Toader 6p).

Rămânem și cu bucuria de a fi dat cel mai frumos meci al turneului final, semifinala cu Leii București, o echipă ce a reușit în acest meci o performanță ofensivă memorabilă, încheind cu procentaje de 57% atât la aruncările de 2p cât și la cele din afara semicercului. Deși am luptat până la capăt, Leii au câștigat 89-76 (Sledinschi 34p 7r, Otgon 16p 8r, Popa 9p 6a, Vulc 9p).

În finala mică, Sibiul a fost în permanență la conducere, având chiar și 13p în sfertul 4, și deși am reușit să ne facem singuri finalul greu, ne-am păstrat calmul și am închis meciul, 75-71 (Otgon 24p 12r 7a, Popa 18p 5r 7a, Vulc 9p, Schipor 6p, Dinescu 5p, Petrinca 4p).

Să trecem în revistă și performanțele individuale ale băieților sibieni:

Radu Popa a fost desemnat cel mai bun pasator al turneului, cu o medie de 5 pase decisive pe meci. În plus, a adăugat 9.4 puncte pe meci și 4.6 recuperări, fiind creierul din teren, cel care a ordonat jocul echipei noastre.

Erik Sledinschi a fost desemnat în cel mai bun cinci al turneului, fiind și principalul marcator al echipei noastre, cu o medie de 16.8 puncte pe partidă.

Luca Otgon a fost cel mai constant jucător al echipei noastre, astfel că primește titlul de MVP al echipei, încheind turneul în double double, cu 16 ppg și 10.6 rpg.

Nikola Pavlovic bifează al doilea turneu final în săptămâni consecutive, reușind de data aceasta să-și urce echipa pe poziția a treia a podiumului.

Să-i nominalizăm acum pe toți jucătorii noștri, care au contribuit la acest frumos rezultat: Petro Bilous, Radu Popa, Alexandru Rotar, Octavian Dușe, Luca Otgon, Victor Achirei, Felix Petrinca, Erik Sledinschi, Andrei Vulc, Sebastian Schipor, Andrei Toader, David Dinescu, Cosmin Popescu, Andrei Ciora.

 

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button