FOTBALULTIMELE ȘTIRI

”U” Cluj joacă luni la Mediaș cu CS Mioveni

FC Universitatea Cluj-Napoca va disputa partida cu CS Mioveni din runda cu numărul 7 a play-out-ului pe stadionul ”Muncipal” din Mediaș.

e stadionul Cluj Arena a fost demarată joi etapa finală a lucrărilor de înlocuire a gazonului și a sistemelor de irigație și degivrare, prevăzute în cadrul contractului în valoare de peste 2,6 milioane de lei, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Suprafață totală pe care se efectuează lucrări este de 7.900 metri pătrați, densitate minima a noului gazon fiind de 98%, cu o grosime de minim 4 centrimetri (1-2 cm strat de sol și 2-3 cm strat vegetal aerian/iarbă), scrie Mediafax.

Gazonul este aclimatizat, cu rădăcini dense și cu rezistență sporită la trafic intens și iernare. Rulourile de gazon sunt instalate pe substratul nisipos de utilaje special destinate montării gazonului în role, pentru spații sportive.

Noul gazon de pe Cluj Arena va fi inaugurat joi, 27 aprilie, odată cu desfășurarea semifinalei Cupei României, dintre echipele de fotbal U Cluj și UTA Arad.

„Vestea bună e că suntem extrem de aproape de finalizarea înlocuirii integrale a suprafeței de joc. Noul gazon va fi, cu siguranță, unul la standarde europene, cum se găsește doar pe marile stadioane din Vest. În cursul dimineții au sosit primele rulouri iar constructorii au început instalarea lor. Dacă totul merge conform graficului înaintat de executant, lucrările se vor finaliza în circa 3-4 zile. De altfel, până la mijlocul săptămânii viitoare, totul va fi pus la punct, astfel încât suprafața de joc să fie pregătită pentru disputarea partidei din semifinalele Cupei României” (Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj).

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button