DeclarațiiULTIMELE ȘTIRI

De vorbă cu Talpoș Mihai – triplu campion național la juniori și un titlu de vice-campion european la Sambo

Trei titluri de campion național la juniori, tineret și seniori, o medalie de aur la Cupa Europeană de Sambo din Olanda și un titlu de vice-campion european, așa a început anul 2023 sportivul sibian Talpoș Mihai-David.

Elev în clasa a X-a la Liceul Onisifor Ghibu din Sibiu, Talpoș Mihai are 17 ani și s-a axat pe Sambo de 3 ani. Primul contact cu sportul a fost la 6 ani, iar cum alți copii aleg fotbalul sau bachetul, Mihai a ales să practice judo.

”Am ales să fac sport de contact și nu sporturi de echipă: fotbal / handbal, deoarece îmi place mai mult sentimentul de a fi doar eu cu adversarul și să știu că în meci am dat to ce e mai bun” a mărturisit Mihai.

Weekendul trecut, alături de lotul național la României, Mihai Talpoș a reușit să cucerească medalia de broz la categoria de 98 de kilograme. Sibianul a participat la Campionatul European de Sambo din Israel.

Pregătire alături de Daniel Natea

”Antrenamentele alături de Daniel Natea sunt solicitante, dar sentimentul de a face alături de el și motivația pe care el ți-o oferă, te face să munceți mai mult și să îți dorești mai mult” a adăugat Talpoș Mihai.

Viitorul sună bine

”Urmează Campioantul Mondial de juniori, unde mă pregătesc alături de antrenorul și mentorul meu Daniel Natea. În următorii, aș dori să îmi îndeplinesc visul de a ieși Campion European și Mondial la seniori, dar să mă calific și la o Olimpiadă. Nu în ultimul rând aș dori să îi mulțumesc pentru toată susținerea și motivația oferită până acum lui Daniel Natea.

România a cucerit 14 medalii la Europenele de la Haifa – Daniel Natea și Talpos Mihai, pe podium

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button