SPORT ÎN ROMANIA

Gest de mare campion – David Popovici și-a donat medalia de campion mondial pentru copiii bolnavi de cancer

Multiplul campion european și mondial de juniori și de seniori la natație, David Popovici, și-a donat medalia de camion mondial pentru copiii bolnavi de cancer.

Multiplul campion european și mondial de juniori și de seniori la natație, David Popovici, și-a donat medalia de camion mondial pentru a fi transformată în fundițe aurii, oferite copiilor ce intră în lupta cu cancerul. Demersul lui vine în susținerea programului SperanțaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranței, scrie Mediafax.

Medalia de aur donată este cea câștigată la Mondialele de la Budapesta la proba de 200 m liber masculin, performanță cu care sportivul a făcut istorie, fiind primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.

„Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari. Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii”, a declarat David Popovici.

Medalia donată a fost topită și este în curs de a lua forma a peste 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul.

SperanțaNuMoareDeCancer este un program gratuit, în cadrul căruia pacienții pediatrici recent diagnosticați cu cancer pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi vor putea să aleagă cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button