Prima ediție a Cupei Mediaș Streetball – Dan Popa: ”Îmi doresc ca acest turneu să deschidă drumul altor turnee pe care dorim să le organizăm”

Prima ediție a Cupei Mediaș StreetBall se va desfășura în perioada 3 – 4 iunie 2023, la Școala Sportivă din oraș. Nu este pentru prima dată când o astfel de competiție se desfășoară în municipiul Mediaș. În urmă cu 2 ani, în Piața Regele Ferdinand a fost organizat o altă competiție de streetball cu premii pe măsură.

Această competiție este organizată de către Primăria Municipiul Mediaș cu sprijinul Asociației Club Sportiv Dynamic Mediaș. Organizatorii au pregătit șapte categorii de vârstă pentru acest concurs: Open, U18, U15 și U13 la masculin, iar la feminin: Open, U18 și U15.

”Baschetul 3×3, o disciplină sportive nouă, modernă și în plin avânt. Mai mult, dinamica jocului permite jucătorilor să ajungă mult mai repede în situația de a marca, le oferă fiecăruia șanse egale de a juca mingea și pracftic oricare dintre cei trei jucători aflați la un moment dat pe teren poate deveni decisive pentru echipa sa.”

Încurajăm tinerii să se întrepte către sport

”Prin organizarea acestei competiții ne dorim să transmitem toate aceste lucruri către copii, medieșeni, către iubitorii de baschet de toate vârstele. Vrem să încurajăm tinerii să se îndrepte către sport, să înteleagă frumusetea lui în dezvoltarea proprie, în detrimetul alcoolului, tigărilor și drogurilor. Primul turneul organizat la Mediaș în urma cu ceva ani a avut un success major, îmi doresc ca acest turneu să deschidă drumul altor turnee pe care dorim să le organizăm la Mediaș în fiecare an sau de două ori pe an. Suntem susținuți de Primăria Mediaș, dar e nevoie de mai mulți sponsori, deoarece organizarea acestor turnee este destul de costisitoare. Mulțumesc celor care ne ajută la desfășurarea acestui prim turneu și sper să ne susțină și la următoarele turnee” a mărturisit Dan Popa, organizatorul Cupei Mediaș la StreetBall.

Exit mobile version