Connect with us

BASCHET

Debut cu stângul pentru CSU Sibiu în Finala Mică

Redacția SportînSibiu

Published

on

BC CSU Sibiu a început cu stângul Finala Mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2022/2023. Formația lui Tomas Rinkevicius a pierdut primul joc din seria cu Rapid, scor 83-72. Prima partidă din seria de maxim a avut loc vineri, 13 mai, în Sala Rapid din București

Primul 5: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Mo Pratt, Roberts Blumbergs și Rareș Uță.

Prima repriza a fost una jucată sub semnul echilibrului. Primul sfert a fost câștigat la limită e echipa noastră, 19-20, după reușita lui Aurelian Gavriloaia. În actul secund cele două echipe au mers cot la cot până spre finalul secvenței. Gazdele partidei au reușit un run de 9-0 prin care s-a desprins pe tabelă. Paolo Marinelli închidea prima repriză cu un coș de la distanță, pentru scorul de 39-34 în favoarea Rapidului.

Giuleștenii au revenit mai bine pe parchet și s-au dus la nouă lungimi pe tabelă. Dragoste și Barro ne-au readus rapid în joc. Totuși finalul de sfert a revenit tot gazdelor, care de această dată duceau ecartul la unul format din două cifre, 63-51. Diferența de pe tabelă a crescut și mai mult în act decisiv, când a ajuns la un maxim de 17 puncte. Băieții noștri nu a cedat până la final, dar nu reușit să mai revină, de fiecare dată adversarul reușind să găsească coșul de la distanță. Astfel prima partidă din Finala Mică s-a încheiat cu scorul de 83-72.

Gaston Whelan a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 16 puncte, lângă care a adăugat 5 pase decisive. Mo Pratt a fost cel mai eficient cu 12 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Mirel Dragoste și-a trecut în cont 10 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

Au mai marcat: Blumbergs – 9 puncte (8r), Barro – 8 puncte (8r), Marinelli – 7 puncte, Uță – 4 puncte (4r), Ionescu – 3 puncte (3r) și Manchon – 1 punct.

Meciul 2 din Finala Mică este programat luni, 15 mai, de la ora 20:00 la Sala Rapid și va putea fi urmărit pe Digi Sport, Prima Sport și FRB TV.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#SportînSibiu pe Google News