BASCHETULTIMELE ȘTIRI

Debut cu stângul pentru CSU Sibiu în Finala Mică

BC CSU Sibiu a început cu stângul Finala Mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2022/2023. Formația lui Tomas Rinkevicius a pierdut primul joc din seria cu Rapid, scor 83-72. Prima partidă din seria de maxim a avut loc vineri, 13 mai, în Sala Rapid din București

Primul 5: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Mo Pratt, Roberts Blumbergs și Rareș Uță.

Prima repriza a fost una jucată sub semnul echilibrului. Primul sfert a fost câștigat la limită e echipa noastră, 19-20, după reușita lui Aurelian Gavriloaia. În actul secund cele două echipe au mers cot la cot până spre finalul secvenței. Gazdele partidei au reușit un run de 9-0 prin care s-a desprins pe tabelă. Paolo Marinelli închidea prima repriză cu un coș de la distanță, pentru scorul de 39-34 în favoarea Rapidului.

Giuleștenii au revenit mai bine pe parchet și s-au dus la nouă lungimi pe tabelă. Dragoste și Barro ne-au readus rapid în joc. Totuși finalul de sfert a revenit tot gazdelor, care de această dată duceau ecartul la unul format din două cifre, 63-51. Diferența de pe tabelă a crescut și mai mult în act decisiv, când a ajuns la un maxim de 17 puncte. Băieții noștri nu a cedat până la final, dar nu reușit să mai revină, de fiecare dată adversarul reușind să găsească coșul de la distanță. Astfel prima partidă din Finala Mică s-a încheiat cu scorul de 83-72.

Gaston Whelan a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 16 puncte, lângă care a adăugat 5 pase decisive. Mo Pratt a fost cel mai eficient cu 12 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Mirel Dragoste și-a trecut în cont 10 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

Au mai marcat: Blumbergs – 9 puncte (8r), Barro – 8 puncte (8r), Marinelli – 7 puncte, Uță – 4 puncte (4r), Ionescu – 3 puncte (3r) și Manchon – 1 punct.

Meciul 2 din Finala Mică este programat luni, 15 mai, de la ora 20:00 la Sala Rapid și va putea fi urmărit pe Digi Sport, Prima Sport și FRB TV.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button