SPORT ÎN ROMANIA

Andrei Bogaci, locul 3 mondial în lume la Wings for Life World Run, aleargă în weekend la Maratonul Internațional Sibiu

În ultimul weekend din luma mai, are loc Maratonul Internațional Sibiu. La această competiție și-a anunțat prezenta și sportivul Andrei Bogaci, singurul român care a alergat 63,15 kilometri la Wings for Life World Run și a terminat pe locul 3 în lume.

După 160 de ture de alergare pe stadionul Dinamo, care au însumat 63.15km, în patru ore, alergătorul Andrei Bogaci a închiat evenimentul Wings for Life World Run pe locul trei mondial. A fost foarte aproape de prima treaptă a podiumului fiindcă japonezul Jo Fukuda, care a ocupat-o, a adunat 69.01 km, Andrei va alerga la Maratonul Internațional din Sibiu.
”Sunt din Republica Moldova și fac sport de 12-13 ani. Am practicat mai multe tipuri de sport. La început am făcut kickboxing, apoi înot, și ulterior, am început să alerg la maraton, de plăcere, nu cunoșteam multe despre acest sport. Am cinci ani de când practic ca amator; nu fac performanță, nu trăiesc din alergare. În România, am venit de doi ani. Am ales să vin aici ca să-mi continui cariera sportivă. Știam că există mai multe posibilități și că sunt oameni alături de care pot obține rezultate bune.

Cunoșteam mulți sportivi de performanță înainte de a alege să mă stabilesc aici. Am mai fost în România în 2019, la multe concursuri de alergare: la Cluj, la București, la Brașov (unde am fost premiant pe locurile I, II, III), alături de campionii României, și am făcut cunoștință cu mulți atleți.

Când am ales să vin în România și să continui aici cariera sportivă, am zis că vreau să reprezint România și să reprezint și Moldova. În plus, nu am vrut să mai pierd timpul cu deplasările. Am ales să stau în București, pentru că aici sunt multe concursuri și condiții bune de antrenament. Am ales să fac pregătirea fizică la World Class, unde mă pot recupera prin înot.” a declarat Andrei Bogaci pentru Redbull.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button