FOTBALULTIMELE ȘTIRI

Sibianul Alexandru Curteanu se retrage din fotbalul profesionist – ”Nu e o decizie ușoară”

Sibianul Alexandrul Curtean, anunță echipa hunedoreană, a decis să își încheie cariera de fotbalist în acest moment, la vârsta de 36 de ani.

În prima parte a sezonului 2022-2023, sibianul Alexandru Curtean a jucat în 11 meciuri pentru CSC Șelimbăr, echipă cu care semna în vara anului 2019, când purta numele de Viitorul Șelimbăr și evolua în Liga 3, scrie Liga2.

În iarnă trecea la Corvinul Hunedoara, unde spera să-i dea din nou o mână de ajutor lui Florin Maxim să reușească promovarea în Liga 2. Prima dată a făcut-o în 2021, când promovau împreună cu Viitorul Șelimbăr, din aceeași postură, antrenor – jucător, iar acum, în 2023, au repetat această performanță cu Corvinul.

Numai că Alexandru Curtean s-a decis că nu va mai continua cu echipa hunedoreană și în Liga 2, ba chiar se va retrage din activitatea de fotbalist, potrivit informațiilor furnizate de Corvinul. Amicalul cu UTA, din 1 iulie, va fi jocul de retragere al lui Curtean.

În cariera sa, Alexandru Curtean a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, Poli Timișoara, Dinamo, Botev Plovdiv (Bulgaria), din nou Gaz Metan, ACS Poli Timișoara, Atyrau (Kazakhstan), FC Hermannstadt și CS Comunal Șelimbăr.

Pe scena primului eșalon, Curtean a bifat nu mai puțin de 188 de meciuri și 23 de goluri, a câștigat Cupa și Supercupa României cu Dinamo în 2012 și are meciuri și în cupele europene.

”Nu e, nicidecum, o decizie uşoară, dar trebuia să vină şi acest moment. Am şi spus la venirea la Hunedoara că mi-am dorit foarte mult să bifez o promovare, să îl ajut pe Max să îşi îndeplinească acest obiectiv, pentru că ne ştim de foarte mult timp şi am colaborat, mereu, foarte bine. De altfel, îmi place să cred că i-am răsplătit încrederea cu ceea ce am reuşit pe teren şi mă bucur că am pus umărul la această promovare pe care toată lumea şi-o dorea de multă vreme. Parcă ieri a fost meciul decisiv cu Unirea Ungheni, stadionul plin, şi o zi de sărbătoare! Le mulţumesc tuturor fanilor care ne-au sprijinit şi le mulţumesc pentru amintirile frumoase pe care le iau de aici, de la Hunedoara. Multă baftă în Liga a doua!”, a declarat Alexandru Curtean.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button