SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Doliu în baschetul românesc – A murit Gabriel Calancea la 56 de ani

Fostul baschetbalist Gabriel Calancea a încetat din viaţă, la doar 56 de ani.

”Preşedintele clubului CSU Braşov şi-a trăit ultimele clipe acolo unde se şi născuse: la malul marii. Din păcate, un accident stupid a curmat viaţa celui care venise cu familia pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micuţii participanţi la Competiţia Naţională de MiniBaschet U12”, se arată în comunicat, scrie Agerpres.

Fratele selecţionerului echipei naţionale feminine Dan Calancea, Gabriel şi-a dedicat viaţa baschetului. Şlefuit de antrenorul Mărţişor Hondrilă, Gabriela Calancea a fost convocat la loturile naţionale de juniori, reprezentând România. În 1985, împreună cu fratele său, s-a mutat la Braşov, urmând cursurile Facultăţii de Electrotehnică. În oraşul de sub Tâmpa, cei doi au devenit printre cei mai importanţi jucători ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat până la finalul carierei, menţionează sursa amintită.

După retragerea din activitatea de jucător, Gabriel Calancea a a devenit preşedintele CSU Braşov. Anul acesta el împlinea 38 de ani de activitate neîntreruptă (ca jucător, şi apoi conducător) în cadrul clubului alb-albastru.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button