BASCHETULTIMELE ȘTIRI

Yordan Minchev a semnat cu CSU Sibiu – ”Sper că vom crește nivelul în sezonul viitor”

Minchev are 24 de ani, fiind născut pe 17 octombrie 1998, la Silven, Bulgaria. Înalt de 2.03 metri, el este un jucător care evoluează pe poziția 3, dar le fel de bine poate acoperi și poziția 4.

Yordan Minchev și-a început cariera profesionistă la o vârstă fragedă, 16 ani, când debuta la Levski Sofia. A petrecut două sezoane în capitala Bulgariei, după care în 2016 a semnat un contract pe termen cu Fenerbahce Istanbul. La formația turcă a prins două jocuri în  Euroligă, iar apoi a fost împrumutat în mai multe rânduri, la Vrsac, MZT Skopje, PBC Academic Sofia și Istanbul BSB. În 2019 a revenit la Levski, unde a mai petrecut două sezoane. Sezonul 2021/2022 a fost început de Minchev la OSE Lions în Ungaria, după care a mai jucat la Levski Sofia. Stagiunea 2022/2023 a început-o în Ungaria la Atomeromu SE, după care în decembrie a revenit în țara natală la Rilski Sportist.

„Sunt foarte fericit că m-am alăturat unei echipe precum este Sibiul, care a avut un sezon precedent uimitor, cu un mare sprijin din partea fanilor. Sper că vom crește nivelul în sezonul viitor și obține rezultate și mai bune. Sunt foarte încântat, aștept cu nerăbdare să-mi cunosc colegii și le doresc tuturor sănătate. Voi conta pe voi toți!” au fost primele cuvinte ale lui Yordan Minchev în calitate de jucător al lui BC CSU Sibiu.

„Yordan Minchev vine la noi în echipă cu un background foarte bun. A jucat pentru naționala Bulgariei, este un sportiv talentat, poate acoperi atât poziția 3 cât și 4.Suntem convinși că ne va aduce un plus important în defensivă, acesta fiind desemnat, în sezonul precedent, cel mai bun apărător din campionatul Bulgariei! Vine de la echipa câștigatoare a sezonului regulat și a fost dorit de staff-ul tehnic pentru experiența sa” a declarat Horațiu Floca, după realizarea acestui transfer.

La nivelul cifrelor statistice, Minchev a jucat 28 de partide în sezonul trecut din campionatul Bulgariei și a strâns medii de 10.6 puncte, 6.6 recuperări, 2.1 pase decisive și 1.3 intercepții. Yordan a încheiat sezonul cu procentaje de 57.1% de la 2 puncte, 38.9% de la 3 puncte și 71.4% de la linia de libere.

Yordan Minchev este component al echipei naționale a Bulgariei. În februarie 2023 el a jucat contra României și a reușit 11 puncte, 9 recuperări și 2 intercepții în victoria la limită obținută de bulgari la Pitești în fața tricolorilor.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button