FOTBALULTIMELE ȘTIRI

FIFA vrea să schimbe regulile offside-ului

FIFA va începe să testeze o nouă regulă a offside-ului în sezonul 2023/24 în Țările de Jos, Italia și Suedia și nu este exclus ca fotbalul să sufere o schimbare majoră în viitorul apropiat.

Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA), care guvernează fotbalul la nivel internațional, este gata să implementeze noua regulă a offside-ului pas cu pas, conform rapoartelor.

Este vorba de propunerea lui Arsene Wenger, fostul manager al lui Arsenal, actualmente șef al departamentului de dezvoltare globală a fotbalului din cadrul FIFA, care prevede că un jucător ar trebui să fie considerat în offside dacă întregul său corp, cu care poate juca mingea, se află înaintea ultimului fundaș sau a penultimului adversar, scrie FlashScore.

În prezent, regulamentul consideră că un jucător este în offside, dacă orice parte a corpului său cu care poate juca mingea, se află înaintea ultimului apărător sau penultimului adversar.

De la introducerea VAR în fotbal, regula offside-ului a cunoscut numeroase interpretări, cu un număr îngrijorător de goluri anulate pentru marje incredibil de strânse pe care ochiul uman nu ar fi capabil să le detecteze.

Propunerea lui Arsene Wenger le-ar putea oferi atacanților un avantaj semnificativ și în cazul în care testele vor fi considerate un succes, schimbarea completă a regulii ar putea sta la baza unei transformări a jocului.

Atacanții rapizi vor fi principalii beneficiari, în timp ce apărătorii lenți nu se vor mai putea baza în totalitate pe poziționare.

Potrivit site-ului DirecTV Sports, se pare că FIFA plănuiește să implementeze noua regulă a offside-ului mai întâi în Suedia. Se pare că ligile masculină sub 21 de ani și feminină sub 19 ani din această țară o vor folosi din sezonul următor. De asemenea, organismul de conducere a fotbalului internațional a decis să introducă modificări și în Italia și Țările de Jos.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button