BASCHETULTIMELE ȘTIRI

Kyle Adnam a semnat cu CSU Sibiu – ”Abia aștept să-mi cunosc colegii”

Kyle Adnam se alătură echipei noastre pentru sezonul 2023/2024. Baschetablistul australian va juca în premieră în Europa, în galben-albastru.

Născut pe 18 noiembrie 1993 la Melbourne, Kyle măsoară 1.86 metri și este un jucător de poziția 1.

Aproape întreaga carieră profesionistă și-a petrecut-o la antipozi, unde a evoluat atât în Australia, cât și în Noua Zeelandă. Kyle Adnam a bifat o experiența și în Canada în 2022, când a jucat pentru Fraser Valley Bandits.

Sezonul 2022/2023 l-a petrecut la South East Melbourne Phoenix. A bifat 27 de partide în NBL cu medii statistice de 8.4 puncte, 2.6 pase decisive și 1.4 recuperări. Kyle Adnam a jucat fără întrepure pentru South East Melbourne Phoenix din 2018, având un scurt periplu în Canada. În țara natală a mai jucat pentru Sydney Kings și Melbourne United.

În acest moment, Kyle Adnam se află în plină competiție în Noua Zeelandă, acolo unde evoluează pentru Wellington Saints. A bifat deja 15 partide acolo cu cifre de 17.7 puncte, 8.6 pase decisive și 3.1 recuperări.

„Sunt încântat să mă alătur lui CSU Sibiu, un club cu fani incredibili și cu o atmosferă propice baschetului. Abia aștept să-mi cunosc colegii și comunitatea din Sibiu” a fost prima declarație a lui Kyle Adnam, după ce a devenit jucătorul lui CSU.

”Kyle este un jucător cu multă experiență acumulată în campionatul australian, cu prezențe în echipa națională a Australiei, una redutabilă la nivel mondial. Noi îl aveam în vedere de ceva timp, sperăm că adaptarea la baschetul european și românesc să fie cât mai rapidă și suntem siguri că va deveni, în scurt timp, un jucător emblematic pentru noi” a declarat Horațiu Floca despre acest nou transfer.

Kyle Adnam este internațional australian, după ce a bifat în două rânduri prezențe în naționala țării sale. Prima dată în calificările pentru Asia Cup 2021, iar ultima dată în calificările pentru FIBA World Cup 2023. În acest an a jucat contra Bahrainului și Kazahstanului acumulând medii statistice de 12.5 puncte, 3.5 pase decisive și 2.5 recuperări în 16 minute petrecute pe parchet.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button