DeclarațiiULTIMELE ȘTIRI

EXCLUSIV Alexandra Hudea și-a stabilit obiectivul pentru 2023 – ”O clasare cât mai bună Campionatul European U20 din Ierusalim”

Atleta din Mediaș, Alexandra Hudea a obținut zilele trecute titlul de campioană la tineret și vicecampioană națională la seniori, în proba de 5.000 de metri.

Elevă în clasa a X-a, Alexandra practică atletismul de mai bine de 10 ani la CSS Mediaș, sub comanda antrenorului Vasile Ibășfălean. ”Sunt îndrăgostită de acest sport, dar îmi place de asemenea muzica, cititul și plimbatul în natură. Una dintre dorințele mele este participarea la Olimpiadă, obiectiv greu de îndeplinit dar nu imposibil”

Început de an pe podium

”Mă simt foarte bine și sunt bucuroasă că am obținut a doua medalie a mea la seniori, după bronzul obținut în februarie la Campionatul Național de sală în proba de 1.500 de metri. De asemenea în această cursă am realizat baramul de participare pentru Campionatul European U20 din Israel de anul această și la această probă, având la ora actuală realizate standardele de participare la toate probele în care am alergat, rămânând să decid cu domnul antrenor ce voi alerga la Campionatul European (1.500 / 3.000 / 5.000 de metri)

Primul aur obținut în 2007 la Campionatul Național de cros

”Obiectivul de anul aceasta este o clasare în primele 5 locuri la FOTE, unde vor alerga în proba de 3.000 de metri, precum și o clasare cât mai bună la Campionatul European U20 din Ierusalim care va avea loc în august. Chiar nuștiu câte medalii am obținut până acum (peste 100), dar crec că cea mai importantă medalie de aur obținută de mine, la un Campionat Național de cros desfășurat în 2017 la Botoșani, dar și medaliile obținute cu echipa la Campionatul European al Cluburilor câștigate în doi an consecutivi.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, la sfârșitul lui iulie

”Următorul concurs important este Festivalul Olimpic al Tineretului European care se va desfășura între 23 – 29 iulie la Maribor în Slovenia, unde vor participa pentru a doua oară consecutivă și voi alerga în proba de 3.000 de metri.

Alexandra Hudea, dublă legitimare 

”Practic atletismul ed 10 ani încă din primul an de școală. M-am îndrăgosit de acest sport încă după primele competiții la care am participat. Pot spune că lucrez foarte bine cu domnul profesor deoarece mă cunoaște foarte bine după atâția ani, am încredere în el, și sper că vom aduce încă multe medalii la Mediaș. Sunt mulțumită de colaborarea cu doamna profesoară Cristina Man, de care am fost susținută de câte ori am avut nevoie”

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button