SPORT ÎN ROMANIA

Gata vacanța, vineri (re)începe Liga 1 – FC Hermannstadt vrea să demonstreze că anul trecut i s-a făcut o nedreptate

Liga1 la fotbal, denumită de anul trecut Superliga,  se reia astăzi cu 2 partide : Oțelul Galați-UTA și Rapid-Sepsi. Prima etapă e celei de-a  86-a ediții de campionat se întinde pe durata a 4 zile, de vineri până luni. Sistemul este același. La sfârșitul sezonului regular, primele șase echipe se vor califica în play-off, iar ultimele zece în play-out.

Pauza s-a terminat, reîncep meciurile oficiale. Deși unele echipe din Liga1 dau impresia, după modul în care evoluează în timpul competiției, că sunt într-o vacanță permanantă, acum ele chiar trebuie să se trezească la realitate. Altfel le va paște o retrogradare, pentru că sezonul 2023-2024 se anunță unul extrem de disputat. S-au făcut transferuri, s-au mărit bugetele, semn că ambițiile sunt mari. Vreo 5-6 echipe trag la titlu dar și la o clasare cât mai bună, anunță RFI.

Banii de la televiziuni sunt mulți, așa că va fi bătaie pe ei

Farul vrea să demonstreze că titlul luat în sezonul trecut nu a fost întâmplător. În același timp, Hagi speră la un parcurs cât mai lung în cupele europene. Dar cum să împaci și capra și varza.

Pentru fanii FCSB pare că a sosit, în sfârșit, și vremea lor. Gigi Becali plânge doar de 7 ani de zile. Dacă nici acum nu va lua campionatul, când i s-au deschis porțile din Ghencea, nu-l va mai lua niciodată.

CFR are aripile frânte. Dan Petrescu, omul care a adus ultimile 5 trofee nu mai este. Noul antrenor, Mandorlini vrea să arate însă că există viață și după Petrescu.

Un alt italian, Cristiano Bergodi, “alintat” de români “Bergodea”, are o misiune mai grea : locurile 1-3. Puțin, în condițiile în care Șumudică s-a jurat, că în cazul în care era pus antrenor, ar fi adus titlul în Giulești în anul centenarului.

CSU Craiova are ca în fiecare an planuri mari. Chiar dacă justiția i-a dat palmaresul, Mihai Rotaru s-a săturat să mai bage bani și caută alți „mușterii” care să se înhame în proiectul „Campioana unei mari iubiri”.

Rivala din orașul banilor, Craiova lui Mititelu, își duce crucea pînă la capăt. Umilită de echipa a doua a lui FC Koln în pregătiri, scor 2-7,  se bazează în continuare pe antrenorul Vasilică, asta până când Nicollo Napoli va fi rechemat pentru a noua oară să salveze echipa.

Sepsi merge, așa cum a făcut-o în ultimii ani, pe burtă, o burtă hrănită de Budapesta. Cupa și Supercupa României par că sunt marile trofee pe care le poate câștiga echipa din Covasna.

Petrolul încearcă să închege o nouă echipă. Una pe care antrenorul Pârvu să o ducă în play-off. Clubul are însă mari probleme financiare, și “găzarii” ar fi mai bine să se mulțumească cu salvarea de la retrogradare.

Marius Croitoru s-a întors la Botoșani cu gândul de a-i readuce pe moldoveni între primele șase echipe. Doar timpul va decide dacă relația patron-antrenor, adică Iftime-Croitoru, va rezista în așa fel încât obiectivul să fie realizat.

U Cluj e echipa primăriei lui Boc. Cât va dori să mai stea aceasta în umbra CFR-ului vom afla pe parcursul noii ediții de campionat. Tot atunci clujenii se vor lămuri dacă varianta Toni Petrea, cel care a dus-o pe Chindia în Liga a 2-a, a fost inspirată sau nu.

La Arad tot ce zboară e în sarcina lui Rednic. Acesta are 2 titluri ale României în palmares dar în ultima vreme a avut numai eșecuri. Acum a adus cu ajutorul impresariatului fiicei sale foarte mulți jucători noi. Aceștia nu au intrat toți nici măcar în poza de prezentare.

Hermanstadt este echipa care nu supără pe nimeni. Nici ea nu se supără, chiar dacă i se iau puncte. Sibiul vrea să demonstreze că anul trecut i s-a făcut o nedreptate. Cu un stadion nou și un antrenor priceput, cum este Măldărașanu, are toate șansele să fie surpriza campionatului.

Voluntari are ca în fiecare an același țel. Să supraviețuiască în Liga1 și să încurce sau să ajute alte echipe. Pe care? Asta numai la primăria Voluntari se decide. Știți doar cine e jupân acolo…

Echipele nou-promovate și-au propus doar să fie prezente și la anul în Liga1

Poli Iași are mai multe probleme cu vechea sau cu noua siglă decât cu felul în care se va descurca în sezonul următor. Oțelul a adus și ea o groază de noi jucători, așa încât Dorinel va avea mult de lucru să-i facă să joace împreună. La Dinamo, lucrurile sunt complicate în condițiile insolvenței. Dar nu e nimic nou pentru câini față de ultimii ani.

Să nu fim pesimiști și nici triști. Cu bune, dar mai ales cu rele, echipele din Liga1 încep de azi o nouă ediție de campionat. Cine ne-ar mai face să bârfim despre fotbalul românesc.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button