SPORT ÎN ROMANIA

România U19 în finală la Campionatul European de tenis de masă

Echipa feminină și cea masculină U19 de tenis de masă s-au calificat luni seara în finala la Campionatul European de Juniori 2023 de la Gliwice, Polonia. Finalele se dispută marți seara împotriva Germaniei, respectiv a Cehiei.

Finala feminină dintre România și Germania se va juca marți, de la 18:30. Fetele caută revanșa și titlul european, după ce anul trecut au obținut medaliile de argint.

Semifinala împotriva Franței a fost câștigată de România cu 3-0, cu Ioana Sîngeorzan, care a deschis drumul spre victorie, și cu Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu decisive în timpul unor meciuri-cheie încheiate la limită, scor 3-2.

Finala echipei masculine U19, împotriva Cehiei, va avea loc tot marți seara, de la aceași oră, în paralel cufinala feminină.

Al treilea rezultat de 3-0 de pe tabloul principal al băieților a venit chiar în semifinala probei, unde juniorii români au devansat categoric Franța, pentru șansa de a-și apăra titlul cucerit anul trecut.

Duelul pentru finala contra Cehiei, a fost decis de meciurile: Eduard Ionescu – Thibault Poret 3-0, Darius Movileanu – Flavien Coton 3-1 și Iulian Chirița – Hugo Deschamps 3-2.

Într-o întâlnire disputată pentru locul 9 la U15 echipe feminin, România a învins Austria cu 3-2, prin: Andreea Jifcu – Julia Dur 3-0, Andreea Băiașu – Celine Palhonzer 2-3, Andreea Jifcu/Alexandra Dicu – Julia Dur/Celine Palhonzer 2-3, Andreea Jifcu – Celine Palhonzer 3-0 și Andreea Băiașu – Julia Dur 3-0.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button