SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Începe Campionatul Mondial de Atletism de la Budapesta. România participă cu 16 sportivi

România participă începând de sâmbătă la Campionatul Mondial de Atletism Budapesta 2023, un eveniment sportiv considerat al treilea ca mărime la nivel mondial, după Jocurile Olimpice și Cupa Mondială de fotbal, și care se va desfășura în capitala Ungariei între 19 și 27 august.

Anul acesta se marchează sărbătorirea a 40 de ani de la prima ediție a competiției. Pe parcursul celor nouă zile de întreceri sportive, ale celei de a 19-a ediții, 2.100 de sportivi din 202 țări vor participa la 49 de evenimente, pe durata a 14 sesiuni de concurs, scrie Mediafax.

Federația Română de Atletism va fi prezentă la Budapesta cu o delegație formată din 27 de persoane, din care 16 sportivi (9 la feminin și 7 la masculin) și 7 antrenori.

Lotul tricolor are următoarea componență:

Feminin – Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Claudia Bobocea (1500 m, 800 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andrea Miklos (400 m), Andreea Taloș (triplusalt), Diana Ion (triplusalt), Ana Rodean (35 km marș) și Mihaela Acatrinei (35 km marș).

Masculin – Gabriel Bitan (săritura în lungime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliței), Rareș Toader (aruncarea greutății), Nicolae Soare (maraton), Narcis Mihăilă (35 km marș), Ilie Corneschi (maraton).

Aceștia sunt însoțiți de antrenorii Mihaela Melinte, Nicoleta Grasu, Valentin Anghel, Teodoru Agachi, Mihai Corucle, Virgil Costache și Cornel Grigore.

Din cei 44 de campioni ai ediției precedente, Oregon 2022, 38 vor încerca să-și apere titlul în noul Centru Național de Atletism din capitala Ungariei.

Arena, a cărei construcție s-a desfăurat pe parcursul a trei ani și a costat aproximativ 62 de milioane de euro, este amplasată pe malul Dunării și are o capacitate de 36.000 de locuri, urmând ca pentru evenimentele viitoare pe care le va găzdui, capacitatea sa să fie redusă la 15.000 de locuri.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button