SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

VIDEO Antrenorul Franisc Dican despre dispariția lui Gaz Metan: ”O pagină tristă din istoria fotbalului românesc”

Dispariția lui Gaz Metan Mediaș a fost o lovitură grea pentru fotbalul românesc. Clubul a avut o istorie bogată, fiind fondat în 1945 și jucând în prima ligă de mai multe ori.

Cauzele desființării echipei sunt complexe și nu au fost încă pe deplin elucidate. Printre acestea se numără problemele financiare, care au dus la întârzieri în plata salariilor jucătorilor și a angajaților, și lipsa de susținere din partea autorităților locale.

Despre dispariția lui Gaz Metan Mediaș se pot spune multe lucruri. Este o pagină tristă din istoria fotbalului românesc, care va fi greu de uitat.

Cu toate acestea, există și o notă de speranță. ACS Mediaș, o echipă formată din juniori ai Gazului, a promovat în Liga a III-a. Noua echipă încearcă să ducă mai departe tradiția clubului și să aducă bucurie iubitorilor de fotbal din Mediaș.

În cadrul emisiunii Cluj Sport Live, Franisc Dican a făcut o serie de observații pertinente cu privire la dispariția celor două echipe, Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

În primul rând, Dican subliniază faptul că cele două echipe au avut experiențe similare. Ambele au promovat din Liga a 2-a și au avut rezultate bune în prima ligă, dar au ajuns în cele din urmă să se desființeze din cauza problemelor financiare.

În al doilea rând, Dican identifică o cauză principală a problemelor financiare ale celor două echipe: lipsa de planificare pe termen lung. În ambele cazuri, echipele au cheltuit bani aiurea în încercarea de a obține rezultate imediate. Acest lucru a dus la acumularea de datorii, care au devenit în cele din urmă insuportabile.

Dican mai menționează și faptul că, în cazul lui Gaz Metan, au existat și alte probleme, cum ar fi lipsa de susținere din partea autorităților locale. Cu toate acestea, el consideră că lipsa de planificare a fost principala cauză a desființării echipei.

Comentariile lui Dican sunt în concordanță cu opiniile altor experți din fotbalul românesc. În general, se consideră că dispariția lui Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni este o consecință a problemelor cronice din fotbalul românesc, cum ar fi lipsa de profesionalism și de stabilitate financiară.

Pentru a preveni astfel de evenimente în viitor, este necesar ca echipele de fotbal să adopte o abordare mai prudentă și mai planificată din punct de vedere financiar. De asemenea, este necesară o mai mare implicare din partea autorităților locale și a sponsorilor.

Fostul antrenor al celor de la CFR Cluj, Francisc Dinca este impresionat și de evoluția lui Darius Olaru, fotbalist crescut și lansat în fotbalul românesc la Gaz Metan Mediaș.

”Olaru este un jucător interesant. De când l-am văzut prima dată la Mediaș mi-a sărit în ochi. Ca dovadă, după un an și jumătate sau 2 a plecat la FCSB. A jucat la U21 (în 2019, a fost semifinalist cu România la Campionatul European de Tineret – n. red.)”, a spus Dican.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button