BASCHETULTIMELE ȘTIRI

CSU Sibiu va juca finala mare a Memorialului Elemer Tordai

CSU Sibiu a avut parte de un debut cu victorie în cadrul Memorialului Elemer Tordai 2023. „Galben-alabaștri” s-au impus cu scorul de 71-70 în fața lui CSM Târgu Mureș, coșul victoriei venind în ultima secundă din mâna lui Pavlin Ivanov.

Primul sfert a fost unul echilibrat, de-a lungul căruia, în prima parte, echipa noastră a fost în față, după care a urmat rândul oaspeților să treacă în avantaj. Mureșenii aveau să și câștige primul act, la o posesie diferență, scor 14-17. Sfertul secund a fost mai bun de partea echipei noastre, care a reușit un run de 9-0 prin care a trecut în avantaj. Tot pe parcusul acestui act, Dragoste și compania au înregistrat cel mai mare avantaj din partidă, 11 puncte. Totuși până la pauză mureșenii mai echilibrau situația pe tabelă, 38-34.

În repriza secundă a venit rândul lui CSM Târgu Mureș să stea mai mult la conducere. După 30 de minute de joc era cu 3 puncte în față, 53-56. În sfertul decisiv s-a jucat la un nivel ridicat de combativitate. S-a mers umăr la umăr până în ultimele secunde de joc. Mai exact, cu 2.2 secunde rămase pe tabelă, CSM Târgu Mureș avea ecart minim pe tabelă. La ultima fază a venit însă coșul victorie de la Pavlin Ivanov și astfel BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 71-70.

Rareș Uță a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 19 puncte. Pavlin Ivanov a totalizat 15 puncte, iar Monyea Pratt 12 puncte.

Goran Martinic a fost cel mai bun marcator al mureșenilor cu 19 puncte. Mladen Jeremic și-a trecut în cont 16 puncte.

În primul meci al zilei de la Memorialul Elemer Tordai, CS Vâlcea a trecut SCM U Craiova cu scorul de 86-70. Astfel programul zilei a 2-a a turneului arată astfel:

Finala mică: SCM U Craiova vs CSM Târgu Mureș – ora 16:00
Finala mare: BC CSU Sibiu vs CS Vâlcea – ora 18:30
Festivitatea de premiere – ora 20:30

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button