BASCHETULTIMELE ȘTIRI

Getica 95 devine sponsorul principal al ligilor naționale de baschet

Federaţia Română de Baschet a lansat, miercuri, într-o conferinţă de presă, noua identitate a ligilor naţionale de seniori, masculină şi feminină, în urma parteneriatului comercial cu Getica 95, în valoare de 500.000 de euro.

Astfel, cele două competiţii vor purta numele noului sponsor, Liga Naţională de Baschet Masculin Getica 95 şi Liga Naţională de Baschet Feminin Getica 95.

“Ne propunem ca liga naţională, împreună cu o companie românească, să meargă să creeze modele în liga naţională pentru jucători şi pentru societate. Liga naţională masculină ca şi cea feminină, pentru prima dată, au un sponsor comun, ceea ce arată că egalitatea de gen funcţionează. Avem un partener de nădejde, Getica 95, o companie care se mândreşte cu rezultate deosebite pe piaţa românească. Ligile naţionale vor fi extrem de disputate. În liga naţională masculină, în cele două conferinţe, sunt 18 echipe, dar anul acesta vor retrograda patru echipe, motiv pentru care sunt convinsă că va fi mult mai disputată competiţia. Interesul pe care îl manifestă societatea pentru acest sport probabil că a tras şi sponsorul alături de liga naţională”, a afirmat preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală.
“Suntem la început de drum, există o diferenţă între masculin şi feminin, este adevărat, şi academia. Sumele sunt destinate activităţii echipelor componente afiliate federaţiei şi vor fi distribuite după un grafic pe care l-am stabilit împreună cu componentele ligii. La feminin avem doar nouă componente, dar se dezvoltă pentru prima dată şi Liga 1, cu echipe de juniori, care va fi susţinută tot din acest contract. Dacă domnul Tudose doreşte să facă publice cifrele, pentru că va creşte cifra de afaceri, şi probabil de la 500.000 de euro vom ajunge la un milion peste un an, noi aşa ne propunem. Dar sigur şi noi avem obligaţiile noastre, în sensul că va trebui să dovedim performanţă”, a adăugat Tocală, transmite Agerpres.

Preşedinta FRB a făcut referire şi la obligativitatea prezenţei a doi jucători români în competiţii interne, precizând că în opinia sa nu există diferenţe mari de valoare faţă de străini: “Se impune ca jucătorii români să fie pe teren şi să aibă un rol bine definit prin prezenţa a doi jucători. Se cheamă că oricum mingea ajunge şi pe la jucătorul român şi va trebui să aibă o decizie cât se poate de rapidă şi să îşi desăvârşească aruncarea la coş sau pasa, astfel încât să fie mai bun decât jucătorii străini. Sunt convinsă însă că sunt sensibili egali. Ne dorim să avem o ligă puternică în care echipele să-şi dorească jucători străini de calitate, cu prezenţă poate în echipele naţionale”.

Viorel Tudose, CEO-ul companiei Getica 95, a precizat că sportul românesc are nevoie de susţinere financiară, ceea ce l-a determinat să încheie parteneriatul cu FRB.

 

“Încercăm să creăm modele, sportul românesc a fost şi este un model, indiferent despre ce ramură vorbim. FC Argeş va rămâne în sufletul meu şi vom continua să finanţăm această echipă de fotbal, iar noul proiect pe care l-am început cu Federaţia Română de Baschet, începând cu academia română de baschet şi noua denumire a legilor naţionale, este unul prin care vrem să readucem modelul românesc. S-a intrat sub imperativul lui trebuie în sportul românesc şi nu putem realiza nimic decât prin noi înşine. Degeaba aşteptăm să vină altcineva să ne ajute”, a declarat Tudose.

În sezonul 2023-2024, liga naţională masculină va avea la start 18 echipe: U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, Rapid Bucureşti, CSO Voluntari, SCM U Craiova, SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timişoara, FC Argeş Piteşti, Dinamo Bucureşti, CSM Constanţa, CSM Tg. Mureş, CSM Tg. Jiu, CSM Petrolul Baschet Ploieşti, CSM Galaţi, CSM 2007 Focşani, Laguna Bucureşti, CSM Corona Braşov şi CS Vâlcea 1924 Rm. Vâlcea.

Cele 18 echipe din LNBM Getica 95 işi vor disputa supremaţia naţională într-un format competitional care cuprinde, în prima fază, două conferinţe de 9 echipe, iar din faza a doua vor continua cu lupta în Top 10 şi ulterior play-off.

La feminin, în sezonul 2023-2024, vor lua startul 9 echipe: ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, CSM Constanţa, FCC Baschet UAV Arad, CSTB Olimpia CSU Braşov, Rapid Bucureşti, CSM Târgovişte, Universitatea Cluj-Napoca, CSM Tg. Mureş şi ACS KSE Tg. Secuiesc.

Cele 9 echipe din LNBF Getica 95 se vor confrunta într-un format competiţional care cuprinde, în prima fază, sezonul regulat, iar ulterior vor continua lupta pentru trofeu în cadrul play-off-ului.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button