SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

România, la un pas de titlul european la tenis de masă (foto)

România a fost învinsă de Germania în finală, scor 3-0, dar tricolorele au oferit un meci disputat, în care au luptat aprig cu nemțoaicele.

Elizabeta Samara, Bernadette Szocs și Andreea Dragoman au avut un parcurs excelent în competiție, câștigând toate meciurile din grupe, apoi învingând Serbia, Spania și Franța în sferturi, optimi și semifinale.

În finală, însă, Germania a fost mai puternică și a câștigat cu 3-0, prin 3-0, 1-3 și 2-3.

Cu această medalie, România a egalat recordul de cinci titluri europene, ultimul cucerit în 2019. Echipa României rămâne în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris și poate obține biletele olimpice dacă se clasează între primele opt la Campionatele Mondiale de anul viitor, dar are și varianta clasamentului ITTF din martie 2024.

Reacții:

  • Viorel Filimon, antrenor: “Suntem foarte mulțumiți de rezultatul nostru. Am făcut tot ce am putut în finală, dar Germania a fost mai bună. Felicităm adversarele pentru victorie și le dorim succes la Jocurile Olimpice.”
  • Elizabeta Samara: “Sunt foarte fericită cu medalia de argint. Am jucat foarte bine în această competiție și am arătat că suntem o echipă puternică. Sperăm să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Paris.”
  • Bernadette Szocs: “Este o medalie de argint foarte valoroasă. Am muncit foarte mult pentru a ajunge aici și sunt mândră de echipa noastră. Sperăm să continuăm să progresăm și să ne calificăm la Jocurile Olimpice.”
  • Andreea Dragoman: “Este o medalie de argint frumoasă. Am luptat din greu în această competiție și sunt mândră de ceea ce am realizat. Sperăm să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Paris.”

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button