BASCHETULTIMELE ȘTIRI

CSU Sibiu, debut cu victorie în Liga Națională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu a debutat cu o victorie și în Liga Naționala de Baschet Masculin. Elevii antrenați de Tomas Rinkevicius au trecut cu scorul de 91-78 de CS Vâlcea 1924, într-un meci disputat luni, 25 septembrie, la Sala Transilvania și care a contat pentru etapa inaugurală de campionat.

Startul de partidă a fost unul excelent, Uță și Ivanov marcând pentru echipa noastră de la interior. Williams a adus primele două puncte pentru oaspeți, după care a a mai venit o serie de coșuri semnat de Dragoste și Uță. Olisemeka a semnat prima triplă din meci și de aici s-a mers sub semnul echilibrului. Finalul de sfert i-a aparținut lui Branch și Vâlcea rămânea aproape, 22-21 pentru formația noastră. Actul secund a debutat cu trei coșuri la rând de trei puncte pentru galben-albaștri, semnat de Adnam, Gavriloaia și Pratt. Seria bună nu a continuat și Vâlcea a echilibrat din nou jocul. Au urmat câteva răstunări de scor, pentru ca la cabine să se intre la egalitate, 45-45.

Repriza secundă s-a transformat într-o adevărată bătălie la cele două panouri. A fost o repriză săracă la capitolul ofensiv, de ambele părți. Gavriloaia și Dragoste, fiecare cu câte un coș de trei puncte, au salvat prestația ofensivă a galben-albaștrilor din această perioadă de joc și BC CSU Sibiu conducea cu scorul de 66-62. Actul decisiv a debutat cu o reușită a lui Rareș Uță de la semidistanță, după care a făcut un paravan perfect pentru a facilita pătrunderea lui Adnam. Vâlcenii nu au cedat și au revenit la o singură posesie pe tabelă. Kyle Adnam a marcat cinci puncte la rând, după care Minchev cu o triplă a închis socotelile, diferența urcând la 12 puncte. S-a terminat 91-78 pentru BC CSU Sibiu.

Kyle Adnam a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 17 puncte, lângă care a adăugat 3 recuperări și 3 pase decisive. În total, BC CSU Sibiu a avut șase jucători în double-digits: Mo Pratt – 14 puncte (9r+8a), Rareș Uță – 12 puncte (7r+1c), Aurelian Gavriloaia – 12 puncte (1r), Yordan Minchev – 11 puncte (9r+5i) și Mirel Dragoste – 11 puncte (2a).

Au mai marcat: Kuti – 7 puncte, Ivanov – 4 și Barro – 3.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button