SPORT ÎN ROMANIA

Darius Olaru, unul dintre cei mai în formă jucători români

Fotbaliștii convocați de Edward Iordănescu pentru meciurile naționalei masculine de fotbal din această lună au avut un randament de excepție la cluburi, de la meciul cu Kosovo din 12 septembrie și până la reunirea de acum, conform unei analize publicate de frf.ro.

Nu mai puțin de 17 goluri înscrise și 13 pase de gol oferite de tricolori la echipele pe care le reprezintă, din 12 septembrie, data partidei noastre cu Kosovo și până la reunirea pentru meciurile din această lună ale României, scrie Mediafax.

Un bilanț, în doar câteva meciuri din competițiile la nivel de cluburi, care dă încredere inclusiv pe termen mediu și lung, nu doar la provocarea naționalei din această lună.

Apărătorii s-au remarcat pe tabelă

Cinci fotbaliști au atins borna celor două goluri marcate în intervalul scurt de timp, trei cu profil eminamente ofensiv, plus Olaru și fundașul Racovițan. Alți trei defensivi regăsim însă și la categoria un gol marcat, mai exact Bancu, Burcă și Sorescu.

Cele 17 goluri au fost reușite de Man, Drăguș, Olaru, Racovițan, Bîrligea, toți cu câte două reușite, și Alibec, Stanciu, Coman, Moruțan, Bancu, Burcă și Sorescu, cu câte una.

Sunt în total, 12 fotbaliști din lotul final convocat de selecționerul Edi Iordănescu aflați în postura de a fi celebrat marcarea unui gol la club de la România – Kosovo și până acum.

Șase tricolori în ambele topuri

Și la pase de gol tricolorii selecționați au contribuții importante, cu precădere cei din liga internă fiind în formă la acest capitol, cu câte două asisstu-uri fiecare, Coman, Bîrligea și Bancu, alături de Nicolae Stanciu. Sunt doar 9 tricolori în această categorie, dar Olaru, Stanciu, Bîrligea, Bancu, Alibec și Moruțan, adică 6 nume, se regăsesc și la marcatori, reconfirmându-și forma de excepție.

Astfel, au reușit pase de gol Stanciu, Coman, Bîrligea și Bancu, câte două, și Olaru, Alibec, Mihăilă, Moruțan și Drăgușin, câte una.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button