ALTE SPORTURI

Jucători sibieni la Campionatul Mondial de Minifotbal

Echipa naţională a României, de 6 ori campioană a Europei (2010-2015), vicecampioană la ultimele două ediţii (2018 şi 2022) şi medaliată cu bronz la ultima ediţie de Campionat Mondial (Australia 2019) participă, în perioada 26 octombrie – 4 noiembrie, la WMF World Cup, competiţie supremă la nivel mondial, găzduită în acest an de Emiratele Arabe Unite, în spectaculoasa locaţie, Ras al Khaimah.

Campionatul Mondial de Minifotbal adună la start 32 de echipe, iar România face parte din grupa D, alături de SUA, Spania şi Bahrain. Din cele trei ediţii care au avut loc până în prezent, ‘tricolorii’ noştri au obţinut de două ori bronzul: în 2015 în SUA şi în 2019 în Australia şi o dată s-au oprit în optimi, în 2017 în Tunisia. Astfel, România caută acum singurul titlu major care-i lipseşte din palmares, deoarece la nivel european, ai noştri sunt cei mai decoraţi jucători din istoria competiţiei care a debutat în 2010.

După cele două stagii de pregătire din acest an, desfăşurate la Galanta, în Slovacia, în luna mai, respectiv Bistriţa, la finele lunii septembrie, precum şi după turneele naţionale şi internaţionale de club din acest an, antrenorul Virgil Bejenaru s-a decis asupra lotului final de 15 jucători care vor face deplasare în Emirate. Din acest lot lipseşte, din păcate, Alexandru Bourceanu, fostul jucător cunoscut al celor de la Steaua Bucureşti accidentându-se la braţ în cel de-al doilea joc amical cu Bulgaria de la Bistriţa şi fiind nevoit să ia o pauză de minim 7 săptămâni din activitate.

Lot România la WMF World Cup 2023

Portari:
1. Ionuţ Neacşa – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureş)

2. Dragoş Niţu – 28 ani (Reggio Liriada Braşov)

3. Laszlo Klein – 47 ani (Nova Vita Târgu Mureş)

Jucători:
1. Vasile Pop – 32 ani (Sam Vig CCM Bistriţa)

2. Mircea Popa – 35 ani (Juventus Sibiu)

3. Andrei Balea – 30 ani (Nova Vita Târgu Mureş)

4. Mircea Ungur – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureş)

5. Andrei Nemiţanu – 30 ani (Glissando Timişoara)

6. Vlad Mocanu – 24 ani (Premier Iaşi)

7. Bogdan Covaci – 34 ani (Sam Vig CCM Bistriţa)

8. Andrei Ferik – 25 ani (Bad Boys Oradea)

9. Saron Chirică – 30 ani (Old Boys Bucureşti)

10. Marius Balogh – 23 ani (Bad Boys Oradea)

11. Andrei Şumălan – 29 ani (Bad Boys Oradea)

12. Gabriel Dumitraşcu – 23 ani (Chedra TAX Ploieşti)

Staff:
1. Virgil Bejenaru – antrenor

2. Laszlo Klein – antrenor secund

3. Dan Ştefan Cojocaru – manager

Pe lângă jucători consacraţi deja la lot, precum: Popa (multiplu campion european), Ungur, Klein şi Balea (toţi 3 medaliaţi cu bronz la Mondial – 2019 şi vicecampioni europeni – 2022), Nemiţanu (dublu vicecampion european – 2018 şi 2022), Neacşa, Ferik şi Balogh (toţi 3 vicecampioni europeni în 2022), Chirică (vicecampion european în 2018), lotul cuprinde şi nume debutante la un turneu final pentru echipa naţională: Niţu, Pop, Mocanu, Covaci, Şumălan şi Dumitraşcu.

Antrenorul Virgil Bejenaru a condus echipa noastră deja la World Cup din urmă cu 4 ani, acolo unde România a obţinut bronzul competiţiei, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, dar şi la EMF EURO de anul trecut, din Slovacia, acolo unde România a obţinut medaliile de argint.

Programul meciurilor României în grupa D la WMF World Cup 2023

– România – Bahrain

Joi, 26 octombrie, ora 18:45 (ora noastră)

– România – Spania

Sâmbătă, 28 octombrie, ora 16:15

– România – SUA

Luni, 30 octombrie, ora 21:15

Toate jocurile echipei noastre naţionale de la WMF World Cup vor fi transmise în direct de postul naţional de televiziune Digisport.

Deţinătoarea trofeului este echipa naţională a Mexicului, care a învins România, după prelungiri (2-1) la turneul din urmă cu 4 ani din Australia şi care s-a impus apoi clar, 4-0, în finala cu Brazilia.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button