BASCHET

Victorie cu SCM Craiova. CSU Sibiu neînvinsă în LNBM

Echipa sibiană a ajuns la a 3-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95 și la a 5-a oficială în noul sezon. În cursul zilei de ieri, 14 octombrie, BC CSU Sibiu a trecut la mare luptă pe teren propriu de SCM U Craiova, cu scorul de 68-63.

Tomas Rinkevicius a început cu un prim cinci format din Kyle Adnam, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev și Rareș Uță.

Oaspeții au deschis scorul cu o triplă prin Tîbârnă, după care au fost primii care s-au desprins la două posesii. Un run de 7-0 i-au adus pe băieții noștri la conducere, încheiat cu un tip dunk al lui Ivanov. Finalul de sfert ne-a aparținut și astfel am câștigat prima perioadă de joc cu scorul de 20-15. În startul sfertului secund am dat senzația că ne putem desprinde pe tabelă, dar oltenii au găsit mereu răspuns și astfel cele două echipe au mers umăr la umăr. Diferența la pauză era de două puncte, după un buzzer-beater al lui Mouha Barro, scor 35-33.

Revenirea de la cabine nu a fost una favorabilă echipei noastră. Pe parcursul sfertului trei, galben-albaștri au marcat doar 8 puncte, primul coș venind după mai bine de cinci minute scurse de pe ceas. Oltenii au preluat conducerea, dar fără să pună un ecart important pe tabelă, șapte puncte fiind diferența cea mai mare dintre cele două echipe. Actul decisiv pornea astfel de la scorul de 43-48 pentru oaspeți. Startul de act decisiv nu a semănat cu precedentul și echipa noastră a preluat imediat conducere, după o reușită extrem de dificilă a lui Kyle Adnam. Lupta s-a dus însă până la final, după ce Zotov a reușit să-și țină echipa în joc prin prestația ofensivă. Când mai erau 22 de secunde din meci, Mo Pratt ne-a dus la plus 3 pe tabelă. Blaj-Voinescu a ratat două libere, a prins ofensiv și a forțat și o aruncare de 3 puncte, care nu și-a găsit ținta. Pavlin Ivanov închidea meciul de la linia de fault cu două libere transformat, scor 68-63.

Kyle Adnam a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 19 puncte. Monyea Pratt a reușit 12 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce Pavlin Ivanov a încheiat cu 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Au mai marcat: Uță – 8 puncte (4r+1a), Barro – 7 puncte (4r), Kuti – 6 puncte (2r) și Dragoste – 5 puncte (1r).

Echipa noastră rămâne singura neînvinsă în Grupa B din LNBM Getica 95 și are un bilanț de 3-0 în acest moment.

Pentru BC CSU Sibiu urmează debutul în FIBA Europe Cup, care va avea loc tot pe teren propriu în fața britanicilor de Caledonia Gladiators. Meciul este programat miercuri, 18 octombrie, de la ora 18:00.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button