BASCHET

Sportivul Rareș Uță, un om pasionat de baschet și tradiții românești

Rareș Uță este un jucător de baschet român, născut în Reghin, județul Mureș. Este căsătorit și are o fetiță în vârstă de șase luni. În prezent, este student în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, unde studiază Educație Fizică și Sport, precum și Studiul Patrimoniului și Managementul Bunurilor Culturale.

Pasiunea pentru baschet a descoperit-o de mic copil, datorită părinților săi, care au fost amândoi jucători de baschet. La vârsta de 12 ani, a ajuns la BC Mureș, unde a jucat trei ani și alături de care a câștigat titlul de campion cu echipa U14, scrie CSUSibiuFans.

La aproape 15 ani, a plecat în Spania la academia din Malaga, unde a făcut junioratul și a debutat în Euroligă, la vârsta de 17 ani. A fost apoi împrumutat la CB Granada și apoi la Real Valladolid, echipă cu care a jucat în liga a doua.

În 2019, a semnat cu Gran Canaria ca cel de-al 13-lea jucător. Era acolo mai mult pentru antrenamente. La jumătatea sezonului, văzând că nu prind echipa, a decis să se transfere la Zornotsa ST.

În 2020, a revenit în țară și a semnat cu U-BT Cluj-Napoca. A jucat apoi pentru BCMU FC Argeș Pitești, CS Dinamo București și BC CSU Sibiu, alături de care evoluează pentru al doilea sezon.

Cel mai mare vis al său este să câștige o cupă cu BC CSU Sibiu.

Rareș Uță, un jucător muncitor și dedicat

Rareș Uță este un jucător muncitor și dedicat, care este dispus să dea tot ce are mai bun pe teren. Mentalitatea sa este de a lupta și de a face tot ce poate pentru echipa sa.

Rareș Uță, un mesaj pentru suporterii sibieni

„Cred că știți deja că sunteți de departe cei mai faini suporteri din România. Fiecare victorie este în proporție de minim 50% a voastră. Nu cred că realizați elanul pe care ni-l dați, așa că tot ce pot să vă spun este să o țineți tot așa.”

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button