SPORT ÎN ROMANIA

România va găzdui, în premieră, Campionatul European de Mountain Bike

ederația Română de Ciclism a anunțat marți organizarea Campionatului European de Mountain Bike pentru probele XCO (Cross Country Olimpic), XCR (Cross Country Team Relay) și XCC (Cross County Short Track) pentru categoriile Elite, U23 și Juniori, între 8-12 Mai 2024, la Cheile Grădiștei.

Acest eveniment va fi primul Campionat European de Ciclism organizat vreodată în România.

“Acordarea rolului de organizare a unor evenimente sportive atât de importante precum Campionatele Europene de Mountain Bike presupune o evaluare riguroasă a organizațiilor sportive care își depun candidaturile de către Union Européenne de Cyclisme; din aceste considerente, nu am avut îndoieli în faza de atribuire”, a declarat Enrico della Casa, președintele Uniunii Cicliste Europene, scrie Mediafax.

“Va fi un eveniment care va aduce, fără îndoială, numeroase beneficii zonei gazdă, în acest caz încântătoarei locații de la Cheile Grădiștei cu istoria, tradițiile și excelentele sale gazde.

Campionatele Europene de MTB, care vor avea loc cu mai puțin de trei luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, vor atrage atenția presei și a fanilor de pe tot continentul și nu numai, promovând ciclismul și zona geografică în sine.

Acoperirea televizată de către Eurovision, un important radiodifuzor european, va contribui la răspândirea evenimentului la o audiență largă”, a adăugat acesta.

În organizarea acestui eveniment de amploare se vor implica nume importante din Mountain Biking-ul românesc.

“Federația Română de Ciclism trage linie la finalul anului 2023, după un sezon plin și fructuos atât pentru sportivi, cât și pentru organizatorii de evenimente”, a declarat Cătălin Sprinceană, președintele Federației Române de Ciclism.

Până în prezent, Federația Română de Ciclism se poate mândri cu doi Campioni Europeni la disciplina Mountain Bike, Vlad Dascălu la Cross Country Olympic și Ede Molnar la Cross Country Eliminator, alături de alte 18 titluri de Campioni Balcanici și 11 titluri de Vicecampioni Balcanici. Mai mult decât atât, țara noastră a găzduit în 2023 Campionatul Balcanic de Downhill și pe cel de Mountain Bike XCO.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button