BASCHET

BC CSU Sibiu, învinsă în Scoția

BC CSU Sibiu a pierdut cu scorul de 96-67 meciul retur cu Caledonia Gladiators, disputat în Scoția.

Sibienii au fost nevoiți să facă față unei formule reduse, fără Kyle Adnam și Mouhamed Barro. Tomas Rinkevicius a apelat la o rotație scurtă, în mai multe rânduri trimițând pe teren o formulă alcătuită din cinci jucători români. Așa a venit și debutul lui Paul Itu la nivel de seniori, la vârsta de doar 16 ani.

Caledonia a avut un start furibund de meci, cu un parțial de 8-0. Pavlin Ivanov a fost primul nostru marcator în Scoția. Gazdele au continuat seria bună și au pus 15 puncte pe tabelă, diferență cu care avea să se încheie și primul act, scor 25-10.

Sfertul secund a fost început de Tomas Rinkevicius cu cinci jucători români pe teren. Acest line-up a reușit un mic run, prin care îl determinau pe antrenorul gazdelor să ceară time-out. Gazdele au găsit apoi cu generozitate coșul de la distanță și astfel și-au conservat avantajul. La fel a făcut și Pavlin Ivanov la final de repriză, când a completat un four-point-play, cu care stabilea scorul pauzei, 44-29.

Secvența secundă a început cu patru puncte la rând pentru gazde. Minchev a oprit din fașă run-ul adversarilor, cu un coș de sub panou. Pavlin Ivanov și Mirel Dragoste au marcat ulterior fiecare de la distanță și deficitul de pe tabelă scădea. Pavlin Ivanov a continuat să fie on fire, dar nu a fost suficient, iar după 30 de minute de joc scorul era 72-56.

Caledonia a început și actul decisiv cu patru puncte la rând. Gavriloaia a răspuns cu un coș de la distanță. Gazdele au reușit să se ducă la plus 20 pe tabelă și finalul a fost fără istoric. Tomas Rinkevicius a aliniat un cinci format foar din jucători români, incluzându-i pe Bogdan Bădițăscu și Paul Itu. Scorul final a fost 96-67.

Pavlin Ivanov a fost singurul nostru jucător în double-digits, cu 25 de puncte, lângă care a mai adăugat o recuperare și o pasă decisivă. Mo Pratt a terminat cu 9 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări.

Au mai marcat: Minchev – 8 puncte (8r+4a), Uță – 8 puncte (7r+1a), Gavriloaia – 8 puncte (3r+1a), Dragoste – 5 puncte (4r+3a), Banciu – 2 puncte (4r) și Kuti – 2 puncte (3r+1a.)

Următorul meci

BC CSU Sibiu revine în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, acolo unde va întâlni duminică, 12 noiembrie, pe CSM Petrolul Ploiești. Meciul are loc la Sala Transilvania de la ora 19:00.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button