BASCHET

BC CSU Sibiu, ultimul test înainte de finalul grupelor FIBA Europe Cup – ”Vom încerca să le dăm suporterilor un motiv de bucurie”

BC CSU Sibiu va disputa, miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19:00, ultimul meci de pe teren propriu din Grupa B a FIBA Europe Cup. Adversar va fi Bilbao Basket, liderul grupei, care are un parcurs perfect în competiție, cu patru victorii din tot atâtea jocuri.

Trupa antrenată de Tomas Rinkevicius tocmai a suferit primul eșec pe teren propriu în competiția internă. „Galben-albaștri” au fost răpuși de CSM Petrolul Ploiești cu scorul de 72-80, în etapa cu numărul 8 din Liga Națională de Baschet Masculin.

De partea cealaltă, Bilbao Basket a fost aproape de o victorie mare în Liga ACB, contra lui Real Madrid. Într-un meci jucat pe teren propriu, trupa din Miribilla s-a văzut învinsă la o posesie, scor 84-87.

În acest duel, Kristian Kullamae a fost principalul marcator al bascilor cu 17 puncte. Pantzar a oferit 15 puncte pentru echipa sa, iar Killeya-Jones 13 puncte. Pentru Real Madrid, Campazzo a reușit 21 de puncte, iar Musa, Deck și Causeur au contribuit fiecare cu câte 12 puncte.

Așadar, pentru BC CSU Sibiu se anunță o nouă misiune aproape imposibilă în căutarea primei victorii din FIBA Europe Cup.

„Întâlnim o echipă foarte puternică, dintr-un campionat foarte bun, iar chiar de curând au reușit să pună mari probleme unei echipe de Euroligă. Vom încerca să dăm tot ce e mai bun pe teren și vom încerca să le dăm suporterilor un motiv de bucurie prin atitudinea pe care o vom avea pe teren”, a declarat Aurelian Gavriloaia, președintele BC CSU Sibiu.

„Probabil Bilbao nu este doar cea mai bună echipă din grupa noastră, consider că este una dintre principalele favorite la câștigare FIBA Europe Cup. Au crescut de la începutul sezonului, când au avut un start excelent. În ultimul meci împotriva lui Real au arătat un nivel al baschetului foarte ridicat și au fost aproape să învingă una dintre favoritele la câștigarea Euroligii. Pentru noi probabil nu va fi nevoie să găsim metode de a-i motiva pe jucători, pentru că este o plăcere să joci împotriva unor astfel de echipe, cu jucători de cel mai înalt nivel. Vom încerca să ne pregătim cât de bine putem în acest timp scurt. Am avut doar un antrenament de baschet la dispoziție, dar vom încerca să ne luptăm cu o echipă foarte bună”, a declarat Tomas Rinkevicius, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button