FOTBAL

„Fussballiebe”, mingea oficială a EURO 2024, unică prin tehnologie și sustenabilitate (foto)

UEFA și Adidas au prezentat miercuri, în fața Stadionului Olimpic din Berlin, mingea oficială a viitoarei ediții a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, „Fussballiebe”.

Mingea, care înseamnă „dragoste pentru fotbal” în limba germană, are un design inovator, care îmbină nuanțe de roşu, albastru, verde și portocaliu, pentru a celebra „vitalitatea” echipelor participante. De asemenea, mingea include ilustraţii ale fiecărui stadion al turneului final, împreună cu numele fiecărui oraş gazdă.

„Fussballiebe” este prima minge oficială a unui turneu major de fotbal care include tehnologia „Connected Ball”, care transmite date în timp real către arbitrii de la bordul VAR. Aceste date includ informații despre poziția mingii, viteza și traiectoria acesteia.

În plus, mingea este fabricată din materiale biologice mai sustenabile, cum ar fi fibre de porumb, trestie de zahăr, pulpă de lemn și cauciuc.

„Campionatul European este punctul culminant al competiţiei selecţionatelor naţionale din Europa şi ne angajăm să ne asigurăm că toate aspectele, de la locaţii la echipamente, menţin cele mai înalte standarde de calificate şi performanţă”, a declarat Zvonimir Boban, director tehnic și şeful departamentului pentru fotbal al UEFA.

„Fussballiebe” este disponibilă de astăzi (miercuri) în magazine, iar un procent unu la sută din vânzările nete vor merge către iniţiativa de solidaritate „Common Goal” (Obiectiv comun), condusă de fotbalistul Juan Mata, de a colabora cu organizaţii caritabile din întreaga lume care folosesc sportul ca instrument de combatere a problemelor.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button