Declarații

Eric de Oliveira, dezvăluiri amuzante despre viața în România: “A fost greu la început cu frigul, dar am învățat să mă descurc”

Eric de Oliveira, fostul fotbalist brazilian care a jucat în România timp de 10 ani, este un personaj iubit de fanii români. El s-a integrat rapid în cultura românească, învățând limba și adoptând multe dintre obiceiurile locale, scrie GSP.

Într-un recent interviu, Oliveira a povestit câteva episoade amuzante din perioada petrecută în România.

“La noi acasă, în Brazilia, acum sunt 50 de grade Celsius. Aici, am întâlnit ploaia și zăpada. Familia mea din Brazilia este și ea îndrăgostită de România, a venit mama și mi-a zis: “Fiule, tu mi-ai făcut cadouri, mi-ai oferit asta, asta, asta, dar nu m-ai dus și pe mine să văd zăpada!”. Am dus-o pe mama la Predeal, la munte, după o jumătate de oră mi-a spus mama, înfrigurată: “Fiule, mulțumesc, gata, mi-a ajuns! Nu mai vreau să văd zăpada niciodată”, a povestit Eric.

Propria amintire cu prima iarnă în România? “Mi-am pus două sacoșe de supermarket peste șosete, în ghete, am zis că mă încălzesc mai repede. A fost greu la început cu frigul, nici acum nu pot să zic că-mi place”, a mărturisit brazilianul.

O altă întâmplare povestită de Oliveira este despre tortul de sarmale pe care l-a primit de la prietenii săi din România, cu ocazia zilei sale de naștere. “Au venit cu tortul, din sarmale, au cântat, am cântat, ne-am veselit, am suflat în lumânări, dar apoi, după ce s-a tăiat tortul, la mine n-a ajuns nicio felie! Nu se poate așa ceva! Este inuman!! Am pierdut atâția ani din viață până am descoperit sarmalele, iar apoi să nu mă pot bucura de ele… Nici măcar de ziua mea!”, a istorisit Eric.

Oliveira a spus că se simte ca acasă în România. Este căsătorit cu o româncă și are o familie aici.

“Îmi place foarte mult România. Este o țară frumoasă, cu oameni ospitalieri. Mă simt ca acasă aici”, a spus Oliveira.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button