FOTBAL

CSC Șelimbăr vrea să se transforme în SA și să atragă sponsori, dar contextul economic este dificil

Șelimbărul, liderul Ligii 2, își face planuri pentru viitor. Conducerea clubului sibien a anunțat că vrea să se transforme în societate pe acțiuni, pentru a putea promova în SuperLiga.

Directorul general al CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă, a recunoscut că clubul vrea să se organizeze după modelul FC Voluntari, care a promovat în prima ligă în 2018.

Schimbarea formei de organizare este necesară pentru ca Șelimbărul să poată promova în SuperLiga. Cluburile din prima ligă trebuie să fie societăți pe acțiuni.

Șelimbărul este liderul Ligii 2, cu 30 de puncte după 13 de etape. Echipa lui Claudiu Niculescu are șanse mari de a promova în prima ligă, pentru prima dată în istoria sa.

Conducerea clubului sibian a anunțat că vrea să urmeze modelul FC Voluntari, dar este conștientă de dificultățile financiare din sportul românesc.

Cornel Stănilă, directorul general al Șelimbărului, a declarat la Sport Total FM că clubul a început demersurile pentru a se transforma în societate pe acțiuni. Acest lucru este necesar pentru ca echipa să poată promova în SuperLiga, unde toate cluburile trebuie să fie societăți pe acțiuni.

Stănilă a recunoscut că transformarea este o provocare, dar a spus că este necesară pentru ca Șelimbărul să continue să progreseze.

„Vrem să ne transformăm în societate pe acțiuni, dar vom ține cont și de decizia Comitetului Executiv cu privire la cluburile din SuperLiga. Lucrăm mult la partea asta, chiar am discutat să preluăm modelul Voluntari. Este un model care ne-a plăcut și pe care îl considerăm potrivit pentru noi”, a spus Stănilă.

Directorul general al Șelimbărului a subliniat, însă, că clubul este preocupat de contextul economic actual.

„Normal, vrem aceste lucruri, dar trebuie să ținem cont și de contextul economic. Se schimbă de la lună la lună cuantumul finanțărilor în sport și nu prevăd un viitor bun pentru ce urmează în sportul românesc. Este foarte greu, fie că ești de drept public, fie că ești de drept privat”, a spus Stănilă.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button