FOTBAL

VIDEO Alex Zotincă, primul sibian în Major League Soccer

Alex Zotinca, fost fundaș al Stelei București, a fost primul român care a evoluat în MLS, prima ligă de fotbal din Statele Unite, informează Sport.ro

Zotincă s-a născut în Sibiu și a ajuns în America în 2000, după ce a câștigat la “Loteria Vizelor”. A fost vândut de Steaua la Kansas City Comets, unde a jucat timp de trei ani. În 2003, a fost transferat la Kansas City Wizards, club devenit între timp Sporting Kansas City. În cele din urmă, s-a retras la Chivas USA, în 2010.

După retragere, Zotinca a rămas în America de Nord și a început o carieră de antrenor. A lucrat ca antrenor asistent la Universitatea Soka din America și la clubul LA Galaxy, în departamentul de scouting intern.

În prezent, în MLS mai joacă alți cinci români: Răzvan Cociș, Deian Boldor, Andreas Ivan, Alexandru Mitriță și Alexandru Mățan. Mățan, la fel ca Enes Sali, s-a format sub comanda lui Gheorghe Hagi.

Alte știri sport din Sibiu

2 Comments

  1. Câtă manipulare și rau intenționat împotriva Sibiului poate fi Dumitru Graur. Alex, Sibiul are echipa în prima ligă, e clasată pe locul 6 actual, s- a construit si stadion nou, chiar mai frumos ca la voi.Nu mai crede manipulările acestori farisei când e vorba de Sibiu. Au o invidie si o rânză împotriva lui numai când aud numele orasului si județului.Îți doresc toate cele bune în continuare.

  2. Câtă manipulare și rau intenționat împotriva Sibiului poate fi Dumitru Graur. Alex, Sibiul are echipa în prima ligă, e clasată pe locul 6 actual, se numește F.C. Hermannstadt, s- a construit si stadion nou, chiar mai frumos ca la voi.Poți să te documentezi si de pe internet de echipa Sibiului.Nu mai crede manipulările acestor farisei când e vorba de Sibiu. Au o invidie împotriva lui numai când aud numele orasului si județului, încep cu manipulări și sabotaje.Îți doresc toate cele bune în continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button