DeclarațiiULTIMELE ȘTIRI

Ionuț Buzean, președintele ACS Mediaș: „Locul 2 este un rezultat neașteptat, dar am încredere că putem face mai mult”

ACS Mediaș, echipa de pe malul Târnavei Mari, susținută de foști fotbaliști ai Gazului Metan, se află pe locul 2 în clasamentul Ligii a III-a, seria a 9-a. Alb-negrii au cea mai bună apărare din serie, cu doar 8 goluri primite în cele 15 meciuri disputate.

Cu șase puncte în spatele liderului, ACS Mediaș mai are de disputat în sezonul regulat 3 meciuri decisive pentru o clasare cât mai bună în play-off. La începutul lunii martie, alb-negrii vor juca la Mediaș cu CS Gloria Bistrița, apoi pe terenul celor de la Galda, iar sezonul regulat se încheie tot la Mediaș, cu CS Unirea Ungheni.

Locul 2 în Liga 3, un succes neașteptat

Ionuț Buzean: Locul 2 este un rezultat nesperat la începutul acestui sezon, având în vedere condițiile de pregătire și bugetul de care dispunem. Suntem încă în discuții cu privire la preluarea stadionului Gaz Metan. Acest stadion este al Mediașului și a fost construit pentru locuitorii acestui oraș. Nu mi se pare normal ca sportivii acestui oraș să nu poată folosi stadionul. Doar la noi în țară este posibil așa ceva. O companie de stat să perceapă taxe imense sportivilor din orașul unde își desfășoară activitatea.

În orice țară, companiile care își desfășoară activitatea într-un anumit oraș susțin comunitatea locală. Și aici vă pot da câteva exemple, compania farmaceutică Bayer Leverkusen, Volkswagen Wolfsburg etc. Stadionul este un prim pas pe care trebuie să-l facem. Apoi avem nevoie de susținere financiară. Dispunem de sprijinul Primăriei Mediaș și sunt convins că vom continua colaborarea bună pe care am avut-o și în 2024. De asemenea, avem și Romgazul alături de proiectul nostru și sperăm că în anul care vine să atragem cât mai mulți sponsori și să ducem echipa acolo unde ne este locul.

Jucători tineri talentați

Ionuț Buzean: Avem cel mai bun club la nivel juvenil din județul Sibiu. Anul trecut am avut 4 echipe campioane județene la diferite categorii de vârstă și un loc 2 la U19 la campionatul Național faza zonală. În acest oraș au fost formați mulți jucători care acum joacă pe prima scenă a fotbalului românesc și în echipa națională (Darius Olaru, Iulian Cristea, Ace Oroian). În prezent avem cativa jucători tineri, foarte buni care în scurt timp vor face pasul spre fotbalul mare (Blaga, Tala, Paolo Stan).

Eficiența, mai presus de jocul estetic

Ionuț Buzean: Referitor la evoluții, chiar dacă nu am practicat un joc foarte estetic, am practicat unul foarte eficient și asta se reflectă în poziția pe care o ocupăm în clasament. Am fost inspirați în alegerea antrenorului și a stafului, lucru care s-a văzut în rezultate. Formam o echipă tânără, nu foarte experimentată, din păcate nu ne-am permis mai mult. Probabil că avem unul dintre cele mai mici bugete din seria în care evoluăm, este și an electoral și sunt multe CSMuri și se alocă sume consistente.

Încă suntem în discuții pentru stabilirea unui buget pentru anul calendaristic 2024. În funcție de ele vom stabili plecările și venirile. Un prim obiectiv al nostru este formarea unui grup cât mai competitiv și promovarea cât mai multor tineri din propria pepinieră.

Ultimele meciuri din sezonul regulat

Ionuț Buzean: Mai sunt 3 meciuri din sezonul regulat, le vom trata la fel, la victorie. Încercam să ne bucurăm de fotbal cât mai mult și să scoatem maximum din fiecare confruntare. În perioada precompetitională o să avem o serie de jocuri cu echipe de Liga 2, 3 și 4.

De asemenea, doresc să mulțumesc tuturor sponsorilor care ne-au susținut în acest an și suporterilor care au avut un aport fantastic. În încheiere, doresc să urez tuturor sărbători fericite!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button