BASCHETULTIMELE ȘTIRI

BC CSU Sibiu vrea să începă anul cu o victorie în fața lui CSM Târgu Mureș

Anul calendaristic 2024 începe pentru echipa noastră cu un meci pe teren propriu contra lui CSM Târgu Mureș. Partida contează pentru etapa cu numărul 16 din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95 și este programată sâmbătă, 6 ianuarie, cu începere de la ora 18:00 la Sala Transilvania din Sibiu. Confruntarea va putea fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport și Prima Sport.

Trupa antrenată de Tomas Rinkevicius își dorește să înceapă anul cu o victorie și să facă uitat meciul de la Constanța, pierdut la o singură posesie în final de 2023. Băieții noștri puteau înregistra un comeback important pe litoral, dar finalul a indicat scorul de 89-87 pentru CSM Constanța. Acel joc a oprit o serie de două victorii, înregistrate la Craiova, respectiv acasă cu FC Argeș Pitești.

CSM Târgu Mureș a devenit a doua echipă care o învinge în campionat pe CSM CSU Oradea, după BC CSU Sibiu. Mureșenii au trecut pe teren propriu de vicecampioana României cu scorul de 88-83 și au ajuns la cinci victorii consecutive în campionat. A fost meciul lui Goran Martinic, cel care a reușit 27 de puncte și 6 pase decisive.

Confruntarea tur a fost adjudecată de CSM Târgu Mureș, care s-a impus cu scorul de 80-66, la capătul unui meci în Jakob Lawrence a făcut diferența  pe final, cu două coșuri de la distanță și un perfect 6/6 la nivelul aruncărilor din acțiune.

Înaintea duelului direct BC CSU Sibiu se află pe locul 5 în Conferința B, cu 7 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce CSM Târgu Mureș se află pe poziția a 3-a cu 9 victorii și 4 înfrângeri.

Acest meci are un nivel ridicat de importanță. Cu siguranță cele două echipe se gândesc la Top 10. Pe băieții noștri un succes i-ar apropia foarte mult de acest prim obiectiv al sezonului, în timp ce mureșenii își asigură prezența între cele mai bune zece ale campionatului cu un rezultat pozitiv. Ambele echipe se află în poziții favorabile pentru a accede în Top 10 și astfel rezultatul de sâmbătă poate conta și pentru bilanțul cu care cele două echipe vor ajunge în faza a doua a campionatului.

Partida de sâmbătă dintre BC CSU Sibiu și CSM Târgu Mureș va fi arbitrată de o brigadă formată din Alin Faur, Vlad Cotrobaș și Alexandru Ivan.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button