FOTBAL

Mario Zagallo, legenda fotbalului brazilian, a murit la vârsta de 92 de ani

Mario Zagallo, legendarul jucător și antrenor de fotbal brazilian, a murit la vârsta de 92 de ani.

Zagallo a câștigat patru Cupe Mondiale, fie ca jucător, fie ca antrenor, inclusiv cu echipa din 1970, considerată de mulți drept cea mai bună din toate timpurile.

Extrema stângă a jucat în echipa care a câștigat prima Cupă Mondială a Braziliei, în 1958, și a făcut parte din echipa care și-a păstrat titlul patru ani mai târziu.

Zagallo a continuat să antreneze nume mari din toate timpurile, printre care Pele, Jairzinho, Rivellino și Tostao, aducându-i din nou la victorie în 1970.

A fost, de asemenea, antrenor secund când Brazilia a câștigat al patrulea titlu în 1994.

Născut în 1931, primul vis al lui Zagallo a fost să devină pilot, dar a trebuit să renunțe la acest vis din cauza unor probleme la ochi. A continuat să studieze contabilitatea și a devenit fotbalist din întâmplare, după ce a jucat cu o echipă locală în timpul liber.

“Tatăl meu nu a vrut ca eu să fiu fotbalist, nu m-a lăsat. Pe atunci nu era o profesie care să fie respectată, societatea nu o privea cu ochi buni… De aceea spun că fotbalul a intrat în viața mea din întâmplare”, spunea el.

Zagallo a fost un jucător și antrenor de succes, dar a fost, de asemenea, un om respectat pentru calitățile sale personale.

Familia sa l-a descris ca fiind “un tată devotat, un bunic iubitor, un socru grijuliu, un prieten credincios, un profesionist câștigător și o extraordinară ființă umană”.

Moartea lui Zagallo este o pierdere majoră pentru lumea fotbalului. El a fost un adevărat legendă și va fi amintit pentru contribuțiile sale de durată la acest sport.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button