FOTBALULTIMELE ȘTIRI

ACS Mediaș, în criză: Stadionul ”Gaz Metan”, în paragină, iar Transgaz cere o chirie exorbitantă

Stadionul Gaz Metan Mediaș, situat pe malul Târnavei Mari, se degradează de la o zi la alta. Deși a găzduit meciuri de Liga 1 timp de mai mulți ani, de ani de zile nu mai sunt efectuate lucrări de întreținere la această arenă.

”Imagini dezolante cu stadionul Gaz Metan, acolo unde nu mai au loc meciuri de fotbal, unde Academia ACS Mediaș ar trebui să plătească 80.000 euro chirie pe 6 luni pentru a-și putea desfășura activitatea. Între timp, cei peste 400 de jucători din cadrul academiei sunt obligați să participe la antrenamente pe același teren, un singur teren de joc cu suprafață sintetică. Din cauza numărului mare de juniori, antrenamentele sunt fragmentate și se desfășoară cu celeritate pentru a se asigura că toți componenții clubului au acces la sesiuni de antrenament.” se arată într-o postare pe pagina Suporteri ACS Mediaș.

Stadionul a fost construit în anii ’50 și a trecut printr-o serie de îmbunătățiri de-a lungul timpului. În 1986 au fost construite vestiarele, bazinul de recuperare și un micro-hotel.

Pista de atletism de pe stadion este considerată a fi cea mai slabă din România. Sportivii care au practicat atletismul aici spun că este plină de gropi și crăpături, ceea ce face imposibilă desfășurarea unor competiții de nivel înalt.

Interesul pentru atletism în Mediaș este extrem de scăzut. Chiar dacă rezultatele sportivilor locali au fost bune în ultimii ani, nu există o strategie de promovare a acestui sport în comunitate.

Așa arată în momentul de față pista de atletism de la stadionul Gaz Metan

În 2009 a fost inaugurată o instalație de nocturnă cu o putere de 1.500 de lucși, considerată la momentul montării cea mai performantă din țară.

În perioada iunie-septembrie 2010 au fost efectuate lucrări de înlocuire a gazonului și de extindere a celei de-a doua tribune.

Pe timpul lucrărilor, clubul Gaz Metan a folosit Stadionul Municipal din Sibiu.

În urma modernizărilor, tribuna a doua a fost acoperită și are o capacitate de 3.500 de locuri, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. Suprafața de joc a fost înlocuită cu una adusă din Austria, iar terenul a fost dotat cu o instalație de încălzire și cu canale de drenaj.

ACS Mediaș, interzisă pe ”Municipal” 

Senatorul Claudiu Mureșan solicită o explicație pentru chiria exorbitantă cerută de Primăria Mediaș pentru folosirea stadionului municipal.

Într-o interpelare adresată ministrului Tineretului și Sportului, senatorul Claudiu Mureșan atrage atenția asupra chiriei exorbitante cerute de Primăria Mediaș pentru folosirea stadionului municipal de către echipa de fotbal ACS Mediaș.

Potrivit interpelării, pentru fiecare meci jucat acasă, echipa trebuie să plătească 7.000 de euro. O sumă pe care senatorul Mureșan o consideră „imposibil de susținut”.

„Dacă la Mediaș chiria cerută pentru folosirea stadionului este de 7.000 euro pe meci, la Sibiu, același serviciu este oferit echipei pentru 6.000 de lei/eveniment. Această situație pune în pericol eforturile comune ale medieșenilor de a promova sportul și de a sprijini tinerii talentați din comunitatea medieșeană. Este o nedreptate față de echipa ACS Mediaș și față de suporterii lideri care își doresc să vadă meciurile acasă, pe stadionul municipal, fără a fi nevoiți să se deplaseze 60-120 km pentru a-și susține echipa de suflet”, se arată în interpelarea lui Mureșan.

Sursă foto: Suporteri ACS Mediaș (Facebook)

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button