SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Trei federații sportive importante, fără bani de la stat

Federațiile Române de Handbal, Tenis și Hochei pe Gheață au fost declarate neeligibile pentru finanțarea de la bugetul de stat pentru anul 2024, de către Agenția Națională pentru Sport.

Decizia a fost luată în urma unor nereguli constatate în dosarele de eligibilitate ale celor trei federații.

Federația Română de Handbal a fost declarată neeligibilă din cauza nerespectării unor prevederi statutare. În speță, instanța a constatat că federația nu a respectat prevederile privind organizarea și funcționarea Adunării Generale, organul suprem de conducere al federației.

Federația Română de Tenis a fost declarată neeligibilă din cauza nerespectării unor prevederi privind organizarea și funcționarea organelor de conducere ale federației. În speță, instanța a constatat că federația nu a respectat prevederile privind organizarea și funcționarea Comisiei de Control și Disciplină.

Federația Română de Hochei pe Gheață a fost declarată neeligibilă din cauza existenței a doi președinți aleși. În acest caz, instanțele nu au soluționat încă litigiile aflate pe rol, astfel încât federația nu îndeplinește criteriul de unitate de conducere.

Decizia de a suspenda finanțarea celor trei federații sportive importante are un impact negativ asupra dezvoltării sportului românesc. Cele trei federații sunt responsabile pentru dezvoltarea unor discipline sportive care au o tradiție bogată în România și care au obținut rezultate importante la nivel internațional.

Fără finanțarea de la bugetul de stat, federațiile vor avea dificultăți în a organiza competiții, a pregăti sportivi de performanță și a promova sportul în rândul populației.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button