DeclarațiiULTIMELE ȘTIRI

Fotbalul sibian, între creștere și stagnare. Ioan Duma, președintele AJF Sibiu, candidează pentru un nou mandat

Ioan Duma, președintele AJF Sibiu, candidează pentru un nou mandat, cu promisiunea de a elabora o strategie de dezvoltare a fotbalului în județ

Numărul copiilor care joacă fotbal în județul Sibiu a crescut cu peste 40% în ultimii doi ani, ajungând la 4.267 de vize. Cu toate acestea, lipsa infrastructurii moderne este o problemă majoră care împiedică dezvoltarea fotbalului sibian la toate nivelurile.

„Cea mai mare problemă la noi este infrastructura. Fără o infrastructură adecvată nu putem avansa. Avem și acum echipe afiliate la FRF care participă la competiții de juniori U15, U16, U19, deci la vârste la care jucătorul este destul de matur, și ei fac antrenamente pe suprafețe de 100 metri câte două grupe, împărțind terenul în jumătate. Performanța nu se poate face așa”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ioan Duma, președintele AJF Sibiu.

În municipiul Sibiu, unde sunt înregistrați peste 1.200 de copii legitimați la fotbal, există doar două suprafețe sintetice pentru antrenamente și competiții: la stadionul municipal și la Petricica. Terenul de la Compa este privat și nu poate fi folosit, iar cel al CFR-ului, din Broscărie, este în paragină.

„Mă doare sufletul când mă uit pe geamul biroului și văd terenul de la Compa care stă nefolosit? Sau cel al CFR-ului, pe care pasc vacile? În timp ce copiii n-au unde să joace”, a spus Ioan Duma.

Având în vedere creșterea numărului de copii care doresc să practice fotbal, AJF Sibiu pregătește o strategie de dezvoltare a acestui sport în județ.

„Vom avea puncte clare de dezvoltare, primordial va fi jucătorul și ne axăm foarte mult pe dezvoltarea fotbalului la copii și juniori”, a afirmat Ioan Duma.

Președintele AJF Sibiu candidează pentru un nou mandat, în cadrul alegerilor care vor avea loc pe 17 februarie.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button