SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

FRF introduce regula 5+6 pentru a promova dezvoltarea fotbalului românesc

FRF a aprobat o nouă regulă care va intra în vigoare începând cu sezonul 2024/2025. Conform acestei reguli, echipele din Liga 1 vor fi obligate să folosească, pe toată durata jocurilor, minimum cinci jucători formați la nivel național.

Regula are ca scop promovarea dezvoltării fotbalului românesc, prin creșterea numărului de jucători români care joacă în Liga 1. În prezent, numărul de jucători străini din prima ligă română este în creștere, iar această regulă are ca scop reducerea acestei tendințe.

În cazul nerespectării regulii, echipele vor fi sancționate cu o penalitate egală cu valoarea sumei reprezentând plata de solidaritate UEFA.

Regula 5+6 va fi aplicată în două etape. În primul sezon, echipele vor fi obligate să folosească minimum cinci jucători formați la nivel național, dintre care cel puțin unul trebuie să fie sub 21 de ani. Începând cu sezonul 2025/2026, numărul de jucători formați la nivel național va crește la șase, dintre care cel puțin doi trebuie să fie sub 21 de ani.

Regula 5+6 va fi o provocare pentru cluburile din Liga 1, care vor trebui să își adapteze strategiile de transfer pentru a respecta noua regulă.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button