FOTBALULTIMELE ȘTIRI

Cluburile din Liga 2, obligate să aibă director sportiv calificat pentru promovarea în Liga 1

Federația Română de Fotbal (FRF) a aprobat o nouă cerință pentru cluburile care solicită licența pentru Liga 1 și Liga 2. Începând cu sezonul 2025/26, toate cluburile din aceste două ligi vor fi obligate să aibă în structura organizatorică un director sportiv calificat.

Acest nou rol va fi responsabil de supravegherea întregii activități fotbalistice a clubului, inclusiv identificarea țintelor pentru transferuri, tranzacționarea, recrutarea și planificarea lotului, recrutarea, gestionarea și dezvoltarea personalului de antrenori, precum și tranziția tinerilor jucători din academie către prima echipă.

Pentru a obține calificarea de director sportiv, este necesar să se participe la un curs organizat de Academia Națională de Fotbal, care va începe în luna martie a acestui an. Cursul va dura minimum 120 de ore și va acoperi module de management, dezvoltare tehnică și știință și performanță.

Cluburile care nu vor respecta această nouă regulă vor fi amendate cu 55.000 de lei.

Această măsură a fost adoptată de Federația Română de Fotbal în scopul de a îmbunătăți calitatea managementului fotbalistic din România și de a promova dezvoltarea tinerilor jucători.

Impactul acestei măsuri ar putea fi semnificativ. Un director sportiv calificat ar putea ajuta cluburile să aibă o strategie mai clară și mai eficientă în ceea ce privește activitatea fotbalistică. De asemenea, ar putea ajuta la îmbunătățirea tranziției tinerilor jucători din academie către prima echipă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button