HANDBALULTIMELE ȘTIRI

Preot evanghelic din Cârța, fost jucător de handbal de top

Michael Reger, preotul evanghelic din Cârța, județul Sibiu, este un om cu o poveste de viață impresionantă. Născut în localitatea Roșia, Reger a fost un jucător de handbal de top în anii 1980, evoluând la echipa „Independența – Carpați Mârșa”, care a ajuns în diviza „A”, reamintește Consiliul Județean Sibiu.

Cu o înălțime de aproape 2 metri și o alură sportivă, Reger era un jucător temut pentru puterea și precizia aruncărilor la poartă, pe care le făcea cu mâna stângă. În 1983, echipa sa a luat locul III la Cupa României și locul IV în Campionatul Național de Handbal.

După ce a absolvit liceul, Reger a efectuat stagiul militar, apoi a devenit jucător profesionist de handbal. Printre colegii săi se numărau nume mari ale handbalului românesc, cum ar fi Ștefan Birtalan, Werner Stöck, Gavril Kicsid și Aihan Omer.

În 1988, Reger a luat o decizie radicală: a renunțat la handbal pentru a deveni preot. A urmat cursurile Institutului Teologic din Sibiu și, în 1995, a fost numit preot în Cârța.

În cei aproape treizeci de ani de când slujește în abația cisterciană din Cârța, Reger a devenit un om respectat și iubit de întreaga comunitate. Este un preot devotat, care se implică activ în viața comunității și care este mereu gata să ajute pe cei aflați în nevoie.

„Suntem toți frați și surori. Nimeni nu rămâne în spate”, spune Reger.

Povestea lui Michael Reger este una care demonstrează că nu există limite pentru ceea ce putem realiza în viață. De la un sportiv de performanță la un preot devotat, Reger este un exemplu de perseverență și de sacrificiu.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button