ATLETISMULTIMELE ȘTIRI

Se construiește în România primul parc atletic. Investiția se ridică la 14,5 milioane de euro

Primul parc atletic din România se va construi în orașul Bacău, pe un teren de patru hectare. Proiectul, inspirat din parcul sportiv din Odense, Danemarca, va costa 14,5 milioane de euro, scrie Fanatik.

Parcul va include o pistă de atletism de 400 de metri, o pistă de pumptrak, o zonă de aruncat cu ciocanul și un mic lac de agrement. De asemenea, vor exista spații special amenajate pentru ciclism și pentru jocurile de echipă.

Complexul va dispune de tot ceea ce are nevoie un sportiv: vestiar, grup sanitar, spațiu administrativ, spațiu de depozitare și spațiu multifuncțional.

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a declarat că obiectivul principal al proiectului este de a atrage și de a convinge oameni de toate vârstele să practice sportul.

„Dorința de a atrage și de a convinge oameni de toate vârstele să practice sportul- pentru prevenția bolilor și îmbunătățirea stării de sănătate- este obiectivul principal al acestui proiect de infrastructură sportivă, iar maniera în care dl. Flemming (arhitectul, n.r) a îmbinat facilitățile prevăzute, confirmă acest lucru”, a spus Ivancea.

Lucrările la parc sunt programate să înceapă în acest an și să fie finalizate în 2025.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button