FOTBALULTIMELE ȘTIRI

La mulți ani, Federația Română de Fotbal!

Astăzi, 16 februarie 2024, Federația Română de Fotbal (FRF) sărbătorește 94 de ani de la înființarea sa în actuala structură.

Istoria FRF a debutat în 1909, cu înființarea Asociației Societăților Sportive din România, primul organism de guvernare a fotbalului românesc. De-a lungul timpului, au urmat Asociația Cluburilor de Fotbal și, în final, Federația Română de Fotbal Asociație, înființată pe 16 februarie 1930.

Primul președinte al FRF a fost avocatul Aurel Leucuția. Un moment important din istoria FRF a fost anul 1930, când România a participat la prima ediție a Campionatului Mondial de Fotbal din Uruguay, sub conducerea federației.

Echipa națională a României este una dintre cele patru echipe care au participat la primele trei turnee finale ale Cupei Mondiale din istorie, alături de Brazilia, Franța și Belgia.

FRF este afiliată la FIFA din 1923 și la UEFA din 1954. De-a lungul anilor, federația a contribuit semnificativ la dezvoltarea fotbalului românesc, organizând competiții interne și gestionând participarea echipelor naționale la competiții internaționale.

La mulți ani, FRF!

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button