SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

Ministerul Educației și FRF lansează un proiect pentru popularizarea fotbalului feminin

Federația Română de Fotbal (FRF) și Ministerul Educației anunță un proiect ambițios menit să propulseze fotbalul feminin la un nivel superior: înființarea a cinci clase de fotbal pentru fete în cadrul liceelor cu program sportiv din Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara.

Proiectul, care va debuta în anul școlar 2024-2025, are ca obiective principale:

  • Popularizarea fotbalului în rândul fetelor și creșterea semnificativă a participării lor la acest sport.
  • Dezvoltarea profesionalismului în fotbalul feminin prin implicarea specialiștilor cu expertiză de talie internațională și prin dotarea claselor cu mijloace materiale moderne.
  • Oferirea de oportunități de carieră duală pentru elevele înscrise, care vor putea să-și perfecționeze abilitățile fotbalistice în paralel cu parcursul educațional.

Alegerea liceelor a ținut cont de distribuția geografică la nivel național, asigurând accesul fetelor din diverse regiuni ale țării la această oportunitate unică.

Proiectul se înscrie în contextul unei creșteri semnificative a popularității fotbalului feminin în România. În ultimii 10 ani, numărul de practicante a crescut de la 330 la peste 100.000, iar meciurile au înregistrat recorduri de audiență la stadion și TV.

Parteneriatul dintre FRF și Ministerul Educației are un istoric bogat în organizarea de competiții de fotbal școlare la nivel național, precum Olimpiadele Naționale ale Sportului Școlar Cupa Tymbark și Cupa ISF, care aduc în teren anual aproximativ 220.000 de copii și tineri.

Înființarea claselor de fotbal pentru fete este un pas important pentru consolidarea acestui trend ascendent și pentru a oferi tinerele sportive șansa de a-și construi o carieră de succes în fotbal.

Proiectul are un potențial enorm de a contribui la:

  • Combaterea abandonului școlar prin menținerea tinerelor sportive în sistemul educațional.
  • Dezvoltarea personală și profesională a fetelor prin oferirea de oportunități de a excela în fotbal, dar și în domenii conexe.
  • Creșterea performanței fotbalului feminin românesc la nivel internațional.

Implementarea cu succes a acestui proiect va consolida poziția României ca un actor important pe scena fotbalului feminin european și va inspira generații viitoare de sportive talentate.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button