DeclarațiiULTIMELE ȘTIRI

Luca Dogaru despre pasiunea pentru baschet și drumul spre performanță: ”Un sport care poate forma multe prietenii puternice”

Luca Dogaru a descoperit baschetul în clasa a III-a, atras de natura sa de sport de echipă, spre deosebire de atletism, pe care îl practica la acea vreme, scrie ZF. A început să joace baschet la vârsta de 10 ani, jonglând o perioadă cu ambele sporturi, atletism și baschet, dar optând în cele din urmă pentru baschet.

Luca apreciază dinamismul baschetului, implicarea totală a jucătorilor și caracterul activ al jocului până la final. Face parte din CSU ANDU SIBIU, activând la U14 și U15 sub îndrumarea lui Juris Vasiljevs. A intrat în competițiile naționale după ce a fost remarcat la un meci amical.

Baschetul de performanță necesită talent, muncă asiduă, sacrificii și dedicare. Baschetul l-a învățat pe Luca disciplină, responsabilitate și l-a determinat să se gândească la viitorul său.

Luca consideră că titlurile se câștigă în echipă, dar menționează totuși locul 5 la U13 și locul 6 la U14 în campionatul național, precum și convocarea la selecțiile pentru lotul național.

Își dorește o clasare bună în campionatul național cu echipele U14 și U15 și participarea la Sibiu Streetball.

Echilibrul dintre școală și sport:

Programul este încărcat, cu antrenamente după ora 19 și teme făcute seara sau dimineața. Luca își sacrifică pauzele și își gestionează eficient timpul. Luca este recunoscător familiei și antrenorilor pentru sprijinul și îndrumarea oferite. Perioadele cu turnee frecvente și recuperarea școlară au fost dificile, dar Luca a beneficiat de sprijinul familiei.

Recomandarea baschetului:

Luca recomandă baschetul pentru că este un sport care poate forma prietenii strânse între coechipieri. Luca Dogaru este un tânăr baschetbalist ambițios, dedicat sportului și cu o dorință puternică de a reuși.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button