SPORT ÎN ROMANIAULTIMELE ȘTIRI

România la EURO 2024 – Hoteluri de 4 stele și un stadion modern pentru antrenamente

UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfășura la turneul final al EURO 2024. În fiecare oraș gazdă, UEFA a rezervat câte un hotel pentru fiecare echipă. Astfel, s-au stabilit și hotelurile în care echipele se vor caza pentru partidele de la EURO.

Când și unde joacă și se cazează România. Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00)
22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00)

Hotelurile unde vor sta tricolorii în orașele gazdă EURO
Munchen: INFINITY Hotel & Conference Resort
Koln: Radisson Blu Hotel
Frankfurt: Radisson Blu Hotel

Tricolorii vor călători la aceste hoteluri de transfer în preziua meciurilor.

Baza de pregătire va fi la Würzburg

În ceea ce privește baza de pregătire, selecționerul Edward Iordănescu a considerat că cea mai bună variantă pentru echipa națională a României este baza de pregătire de la Würzburg, un oraș aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munchen și 300 kilometri de Koln.

Pe lângă condițiile oferite de hotel și stadionul de antrenament, precum și faptul că tricolorii se vor putea pregăti într-o zonă liniștită a Germaniei, un alt criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în orașele unde se vor juca partidele.

Gara din Würzburg are linie de tren rapid directă către toate cele 3 orașe unde tricolorii vor evolua și se află la 4 kilometri de hotel. În Würzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenți.

Echipa națională a României va fi cazată pe perioada șederii în Germania la Hotel Melchior Park, un hotel de 4 stele ce va fi folosit în exclusivitate de delegația României: jucători, staff tehnic, staff medical, staff adițional, staff suport și managementul FRF.

Teren de antrenament: stadionul lui Würzburger Kickers

Tricolorii se vor pregăti pe perioada Campionatului European la AKON Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotel. Acesta aparține formației Würzburger Kickers, liderul Regionalei Bavaria în acest moment.

Echipa deține și recordul de promovare în 2.Bundesliga. Între 2011 și 2016 a reușit să ajungă din Liga a 6-a până în al doilea eșalon fotbalistic, bifând patru promovări în cinci ani. La finalul sezonului 2016-2017 a retrogradat însă în Liga 3. Stadionul a fost renovat ultima oară în 2016 și are o capacitate de 13.090 de locuri, 2.562 dintre acestea fiind pe scaun, într-o tribună acoperită. Are nocturnă și instalație automatizată de irigare. În 2006, la Campionatul Mondial din Germania, a fost gazdă pentru echipa națională a Ghanei.

 

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button