ATLETISMULTIMELE ȘTIRI

Campionatele Naționale de aruncări de iarnă: spectacol și performanțe de top

Desfășurate în acest week-end (24-25 februarie), pe stadionul „Iolanda Balaș Soter”, Campionatele Naționale de aruncări de iarnă – lungi, rezervate seniorilor, tineretului (U23) și juniorilor 1 (U20), ne-au oferit un spectacol pe cinste.

Și aceasta, în special în prima zi, o zi care numai de iarnă nu a fost, ci de vară prematură, cu temperaturi de peste 22 de garde Celsius, când am asistat la evoluția seniorilor și tineretului. Cu toate că ne aflăm la debutul acestui sezon, când ne mai despart mai puțin de două săptămâni de prima întrecere internațională majoră, Cupa Europei de aruncări de iarnă (9-10 martie/Leiria), câteva rezultate s-au ridicat la un înalt nivel tehnic.

În acest sens, în ordinea intrării în concurs, să notăm evoluțiile „olimpicilor” noștri. Așadar, Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului – SCM Bacău; CSA Steaua București, antrenori Mihaela Melinte și Ana Mirela Țermure) a reușit 73,28 m, ceea ce reprezintă un record personal de iarnă. Cu acest rezultat, Bianca se află în vârful top-ului mondial. Alin Firfirică (aruncarea discului – CSA Steaua București; CSM Onești, antrenor Teodoru Agachi), cu 64,34 m și-a stabilit cea mai bună performanță personală a sezonului. Tot cu un SB, cu o încercare care a măsurat 84,04 m, a încheiat întrecerea și Alexandru Novac (aruncarea suliței – CSM București, antrenor Mihaela Melinte). Firesc, „cei trei magnifici” și-au înnoit titlurile naționale. Ei vor pleca spre Portugalia pe data de 27 februarie, la Leiria urmând să se antreneze la fața locului până la startul competiției continentale.

Totodată, o performanță notabilă a înregistrat și Dragoș Nicorici (aruncarea ciocanului – CA Roman, antrenor Emilian Floroiu), cu 70,11 m (SB), rezultat cu care s-a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere.

Pe de altă parte, Vlad Turcu (aruncarea suliței, antrenor Florin Turcu) a reușit 74,24, performanță cu care este pe prima poziție în clasamentul mondial al juniorilor 1, în timp ce Mihai Motorca (CSS Gloria Arad, antrenor Constantin Miclea) și-a câștigat pașaportul pentru Mondialele de U20, cu 55,54 m la aruncarea discului.

Federația Română de Atletism

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button