FOTBAL

Modex lansează o platformă blockchain pentru a revoluționa industria fotbalului

Compania românească Modex, fondată de Mihai Ivașcu în 2017, a lansat o platformă inovativă care utilizează tehnologia blockchain pentru a ajuta cluburile de fotbal să obțină noi surse de venit. Platforma permite cluburilor să internalizeze serviciile de ticketing și de vânzare a produselor promoționale, generând noi oportunități financiare.

Parteneriat cu FIFA: Platforma este deja utilizată de FIFA, în urma unui parteneriat semnat în decembrie 2023. Modex a preluat managementul strategic al platformei FIFA+ Collect și a lansat o colecție digitală cu ocazia Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA din Arabia Saudită 2023.

Funcționalități multiple: Platforma Modex oferă o gamă largă de funcționalități, incluzând:

  • Ticketing: Cluburile pot vinde bilete direct fanilor, eliminând costurile suplimentare asociate platformelor terțe.
  • Vânzarea de produse promoționale: Cluburile pot comercializa direct fanilor tricouri, suveniruri și alte produse, generând profituri mai mari.
  • Market place: Fanii pot revinde bilete și produse achiziționate, creând o piață activă și dinamică.
  • Investiții: Platforma poate facilita investiții din partea fanilor în cluburile pe care le susțin.

Beneficii pentru cluburi:

  • Noi surse de venit: Platforma Modex permite cluburilor să exploateze noi canale de venit care nu erau posibile anterior.
  • Control sporit: Cluburile dețin controlul total asupra operațiunilor de ticketing și de vânzare a produselor promoționale.
  • Profitabilitate crescută: Reducerea costurilor și creșterea veniturilor pot contribui semnificativ la îmbunătățirea profitabilității cluburilor.

Beneficii pentru fani:

  • Acces direct: Fanii pot achiziționa bilete și produse direct de la cluburile lor favorite, la prețuri mai competitive.
  • Oportunități de investiții: Fanii pot investi în cluburile pe care le susțin, contribuind la finanțarea proiectelor și strategiilor viitoare.
  • Market place: Fanii pot revinde bilete și produse nefolosite, recuperând o parte din investiția inițială.

Model de afaceri: Platforma Modex utilizează un model de “monetization as a service”, care oferă soluții personalizate pentru nevoile cluburilor și fanilor. Modelul permite companiei să obțină venituri din taxe de tranzacție și din alte surse.

Impactul asupra industriei fotbalului: Platforma Modex are potențialul de a revoluționa industria fotbalului, oferind cluburilor și fanilor o serie de beneficii semnificative. Platforma poate contribui la creșterea veniturilor cluburilor, la îmbunătățirea experienței fanilor și la crearea unui sistem mai transparent și mai eficient.

Planuri de viitor: Modex se află în discuții cu numeroase cluburi din Europa și intenționează să lanseze primele parteneriate la începutul sezonului viitor. Platforma are potențialul de a se extinde la nivel global, transformând modul în care cluburile de fotbal interacționează cu fanii și generează venituri.

Alte știri sport din Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button